La Vocalia de Senders és una de les vocalies de la Secció d'Excursionisme del CET. Com el seu nom indica, les activitats que organitzem dintre de la vocalia estan destinades, específicament, a l'excursionisme i més concretament al senderisme: els Grans i Petits Recorreguts (GR i PR) a tot Catalunya, Andorra i sud de França, si s'escau. Actualment, la nostra activitat està dividida en dos grans blocs:

 • Senders de gran recorregut
 • Itineraris per Catalunya

Els Senders de gran recorregut (GR) són camins senyalitzats de més de 50 km, mentre que els de petit recorregut (PR), que poden complementar o enllaçar amb els GR, o bé recorrer una àrea concreta, són de longitud inferior. El projecte de crear una xarxa de camins que interconnectés llocs distants va nèixer a Europa fa més de 70 anys i es va començar a traçar a Catalunya més tard, cap a finals dels anys 70. La xarxa de senders GR fa possible, per exemple, anar de casa nostra fins a Escandinàvia resseguint aquests camins. En el cas de Catalunya, els GR permeten travessar el país en totes direccions i connectar amb els GR de França i de l’estat espanyol.

Les sortides de senders de gran recorregut, que ja són un clàssic en la història del Centre Excursionista, i que fem un cop al mes, han tingut, des de fa molt de temps, un gran èxit entre els excursionistes. Molts són els Grans Recorreguts (GR) que ja hem fet a Catalunya, dels quals podeu veure un resum a l’arxiu de la Vocalia de Senders, a través d’aquest enllaç.

Itineraris per Catalunya és una nova iniciativa, que vam engegar el 2006. Un nou projecte de sortides, fora del calendari de grans recorreguts. Es tracta d'un nou cicle també mensual, amb recorreguts complementaris dins la geografia catalana, aconseguint d'aquesta manera fer realitat un dels nostres objectius: fer excursions i travesses que a tots ens agraden i no s'han pogut programar en cap moment o, fins i tot, sortides de gran recorregut ajornades per motius aliens i que no hem pogut fer. Aquesta nova etapa d'excursions, fa que tot plegat sigui més atractiu, amb més varietat de sortides i amb més possibilitat de participació de tots els senderistes.

La Vocalia de Senders té la seva pròpia pàgina web, un Blog interactiu on trobareu tota la informació, sempre actualitzada de sortides i projectes de Senders, amb el calendari de sortides, excursions, novetats, anècdotes, nous projectes, canvis d'última hora, etc, a més d'altra informació relativa al Centre Excursionista de Terrassa, altres seccions o vocalies i al món de la muntanya en general: Blog de la vocalia

Calendari

 • 18 de setembre Camí dels Nyerros. Vallter 2000 – Mentet – Nyer (etapa ajornada de temporades anteriors)
 • 16 d’octubre Camí dels Bons Homes. Bagà – Bellver de Cerdanya (etapa ajornada de temporades anteriors)
 • 20 de novembre Garraf (Sitges) – Olesa de Bonesvalls
 • 18 de desembre Olesa de Bonesvalls – Gelida
 • 22 de gener Gelida – Collbató
 • 26 de febrer Collbató – Rellinars
 • 19 de març Rellinars – Sant Llorenç Savall
 • 16 d’abril Sant Llorenç Savall – Sant Miquel del Fai
 • 7 de maig Sant Miquel del Fai – Tagamanent (Collet de Sant Martí)
 • 28 de maig Tagamanent (Collet de Sant Martí) – Càmping Fontmartina
 • 18 de juny Càmping Fontmartina – Sant Celoni
 • 16 de juliol Sant Celoni – Canet de Mar (Dinar de cloenda)

Històric

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies