Faig de les Teixoneres i Roure de les 16 besses

Aquest mes sortirem per veure els colors de tardor al Parc. Visitarem la roureda de roure de fulla gran, que té una bona extensió a les obagues de les Teixoneres i del sot de la Bota. Passarem per l’avenc de les teixoneres i ja mes amunt anirem a veure la finestra dels Pintorets. Una mica més amunt veurem el faig de Sant Llorenç, un peu que no té més de 80 anys i que ha deixat algun successor. Tambe veurem el Roure de les 16 Besses, que actualment nomes en conserva 14.

Itinerari

Sortim del PK 13,5 de la carretera de Terrassa a Mura. Baixem fins a la riera al costat del roure Escorçoner, creuem la riera i comencem a pujar pel torrent de les Teixoneres. A mida que anem pujant ens endinsem a la roureda de roure de fulla gran. Sobre tot a la nostra dreta i fins a dalt de la carena trobem aquest magnífic bosc. Més amunt, a la nostra esquerra i a l'altre costat del torrent, podem veure l'avenc del torrent de les Teixoneres.

A la primera corba a la dreta deixarem la pista ampla i seguirem per un corriolet que puja més dret. Quan el camí comença a planejar sortim a la dreta per anar a veure la finestra dels Pintorets, curiosa finestra o foradada. Tornem al camí i seguim pujant fins que arribem a la pista que hem deixat abans al principi i que ens arriba per la nostra dreta. Seguim, doncs, a l'esquerra per l'espectacular roureda fins a prop de creuar el torrent.

Aquí pugem a la dreta per un corriol per anar fins al faig. Breu parada. En sortirem amunt, per anar a trobar una pista que ens portarà al creuament que hem fet a la pujada. Ara seguim a la dreta i deixem la roureda per anar a sortir al vessant del torrent del Sot de la Bota. Continuem revoltant per la seva capçalera una bona estona, fins que arribem a un punt on deixarem el camí per baixar en direcció al roure de les 16 Besses.

Tornem al camí i el seguim fins al coll dels Ginebres on, una mica més endavant, seguirem a l'esquerra revoltant el Morral d'en Bens. Arribarem al coll Prunera des d'on començarem la baixada fins al torrent. El creuarem i pujarem per l'antic camí d'Estenalles fins a l'aparcament.

Itinerari

Detalls de l'activitat

 • Sortida: 8.00 h. des de l'aparcament Nord de les esglésies de Sant Pere, a tocar de la rotonda del 22 de Juliol (Carrer de l'Arquitecte Puig i Cadafalch). Tornada: a dinar a casa.
 • Desplaçament amb cotxes particulars, el cost es repartirà entre els ocupants.
 • Recorregut: 6,45 km
 • Desnivell: 295 m.
 • Temps caminant: 3,30 a 4 h. aproximadament.
 • Dificultat: moderada
 • Inscripcions al formulari adjunt o al punt d’atenció al soci del CET.
 • Preu Gratuït
 • Recomanacions: Portar roba i calçat adequat, pals per caminar (opcional) beguda i esmorzar.
 • És obligatori que tots els participants disposin de l’assegurança de la FEEC vigent, 2023. Tothom que no la tingui pot venir igualment a la sortida, només cal contractar-la en fer la inscripció, (2€ per un dia).
 • El fet d’inscriure’s a aquesta activitat suposa l’acceptació de les directrius donades pels responsables de la sortida.
 • Podeu trobar aquest itinerari una setmana abans de la sortida, a: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/2023-10-08-novembre-trescades-faig-de-les-teixoneres-i-roure-de-les-16-besses-150317508

Detalls de l'activitat

Activitats relacionades

Actualitat

22/04/2024

Projecte REFERENTS

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies