Horitzons va néixer amb la vocació de traspassar la dimensió esportiva de la muntanya per recorrer-la amb la voluntat de conèixer els diferents aspectes de l'indret que es visita. La naturalesa dels paisatges, les plantes, els animals, les llegendes o les històries que conformen i donen personalitat a aquests indrets.

Calendari

Temporada 2023-2024

  • 14 octubre: Matagalls (responsable Florenci Oliveres)
  • 4 novembre: Montsant - Albarca (responsable Jordi Colell)
  • 2 desembre: Santa Linya (responsable Roser Roura- Pep Mas) 
  • 13 gener: Roc Migdia - Valldan (responsable Jaume Buxados)
  • 3 febrer: Pi de les tres Branques - Llinars (responsable Francesc Muntada)
  • 2 març: St. Llorenç de Mongai (responsable Rosa Gil- Gil Sabrià)
  • 6 abril: Collada Verda, Camprodon (responsable Antonio Enrique)
  • 4 maig: Muntanya inclusiva (responsables Marc Malgosa - Xavi Heras)
  • 1 i 2 de juny: Montmalús - Refugi de l'Illa (responsables Rosa, Roser, Gil i Pep)
  • 6 juliol: Cloenda (responsable Equip Horitzons)

Històric

Excursionisme

Horitzons

Del Pi de les Tres Branques a Llinars per les canals del Catllarí

Del Pi de les Tres Branques a Llinars per les canals del Catllarí

Una ruta que ens durà del Berguedà al Solsonès recorrent els contraforts dels Rasos de Peguera i les canals del Catllarí fins al pont de Llinars, a la carretera que comunica Berga amb Sant Llorenç de Morunys. Començarem sota l’emblemàtic Pi de les Tres Branques —del que en queda, de fet—, al pla de Campllong, i tirarem cap a la casa de Riu, ara deshabitada, però que ha donat nom al municipi de Castellar del Riu. D’allà ens enfilarem cap a l’ermita de Sant Llorenç dels Porxos i la casa que li ha donat nom per continuar per les Llosanques fins a la serra de can Jardí, que deixarem per baixar sobtadament cap al torrent de Fontfreda, on enllaçarem amb la ruta del Caracremada. Unes explotacions forestals han malmès la part final d’aquest tram del camí i l’haurem d’anar endevinant una estona. El torrent ens durà fins a Sant Martí de les Canals, ja a zona de les canals del Catllarí. Des de Sant Martí baixarem fins a l’Aigua de Llinars i ens enfilarem fins a arribar gairebé a la casa Grossa de les Canals de Catllarí. Abans d’arribar-hi, però, farem una drecera mal traçada per enllaçar amb el camí que va seguint la part superior de la gorja de l’Aigua de Llinars i que ens portaràs al nucli de Llinars. Des d’aquí no ens quedarà altre remei que arribar a la carretera seguint la pista enquitranada, ja que l’autocar, a causa de l’estretor de la carretera, no pot pujar a recollir-nos a Llinars.

Dissabte, 3 de febrer de 2024

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies