L’Ocell de Pedra o la Trona del Gegant

Des de l'esplendorosa casa de la Vall que, tot i que s’han reparat les teulades, presenta un estat de conservació lamentable, visitarem el fons del torrent de la Coma de la Vall, pujarem per la carena dels Emprius i baixarem per la carena de la Vall

Descripció de l'itinerari

Començarem des de l’aparcament que trobem abans del trencall de la pista que seguirem per arribar a la casa de la Vall. Una vegada haurem fet la visita pels exteriors de la casa continuarem pel camí que va de la Vall fins a les Refardes, passant pel Coll de Creu Gener, i que deixarem a la raconada que creua el torrent de la Coma de la Vall. Continuarem pel costat del torrent, amunt, fins a tornar-lo a creuar per arribar a la curiosa balma que amaga la font de la Coma de la Vall.

Un cop feta la visita de la font, continuem pujant pel costat del torrent fins que el camí es perd. Afortunadament, estem molt a prop d’una antiga pista que també recorre la mateixa raconada i que prendrem en direcció als darrers estreps de la Carena dels Emprius. En aquest trajecte anirem trobant dins del bosc i a cada costat del camí uns grans blocs que s’han desprès des de d’alt de la cinglera. Alguns tenen nom. El primer que veiem es l’agulla del Druïda de la Vall i després el bloc de la Coma de la Vall i l’Ou de Pedra.

Quan arribem sota la línia d’alta tensiò comencem a remuntar la carena fins a un roure de 3 besses. Continuem pujant, ara més suaument. Quan trobem les primeres parets de roca veurem unes petites, però curioses, foradades que ens recorden els ulls de l’Abadesa. Finalment ens enfilem a la Trona del Gegant, que és com coneixen la gent de Mura l’Ocell de Pedra. Una vegada visitat aquest espectacular fenomen geològic continuarem pujant per assolir la carena dels Emprius fins a la cota 830 m. Quan deixem la carena dels Emprius i comencem a baixar per la carena de la Vall. Veurem l’escletxa, l’agulla, el serrat i la foradada de la Casa de la Vall.

Finalment arribem una altra vegada a la casa de la Vall i, des d’aqui, tornem a la carretera per anar als cotxes.

Descripció de l'itinerari

Detalls de la sortida

 • Sortida: 8.00 h. Atenció!! nou punt de trobada al pàrquing Nord de les Esglésies de Sant Pere, a tocar de la rotonda del 22 de Juliol (Carrer de l'Arquitecte Puig i Cadafalch).
 • Tornada: a dinar a casa.
 • Desplaçament: en cotxes particulars, el cost es repartirà entre els ocupants.
 • Recorregut: 6,46 km.
 • Desnivell: 306 m.
 • Temps caminant: 3 h aproximadament.
 • Dificultat baixa/mitja.
 • Inscripcions: al formulari adjunt o al punt d’atenció al soci del CET.
 • Preu: gratuït pèr als socis. Si algú que no és soci vol participar-hi, pot fer-ho fent-se soci provador (10€ amb l'assegurança obligatòria inclosa)
 • Recomanacions: Portar roba i calçat adequat, pals per caminar (opcional) beguda i esmorzar.
 • És obligatori que tots els participants disposin de l’assegurança de la FEEC vigent, 2023. Tot aquells que no la tinguin poden venir igualment a la sortida, només cal que contractin una assegurança temporal en fer la inscripció, (2€ per dia).
 • El fet d’inscriure’s a aquesta activitat suposa l’acceptació de les directrius donades pels responsables de la sortida.
 • Podeu trobar aquest itinerari una setmana abans de la sortida, a: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/ocell-de-pedra-12-04-23-128223511
 • Més informació: Josep Berenguer (629 618 993), Jordi Centelles (606 883 927), Jordi Massana (629 393 101) i Manel Vives (606 974 926). També amb SMS.

Activitats relacionades

Actualitat

22/04/2024

Projecte REFERENTS

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies