Castell de Montesquiu – Els Bufadors de Beví

Per finalitzar la temporada, us proposem un bonic itinerari circular pel nord de la comarca d’Osona, on gaudirem del singular paratge d’Els Bufadors de Beví, un indret de gran bellesa amb una cert aire màgic. Es tracta d’una peculiar formació geològica formada per grans blocs de roca, coberts de molsa i amb una flora ben particular, que dibuixen forats o escletxes per on surt corrent d’aire. De vegades es pot sentir com l’aire xiula al seu interior; d’aquí el nom dels Bufadors.

Itinerari

Des del Castell de Montesquiu (650 m) iniciarem la ruta per frondosos boscos, on pistes i amples senders, amb progressives pujades, ens duran al Collet de Bufadors (5 qms. - 950 m). Tot seguit accedirem al Bufadors de Beví. De baixada passarem per l’Ermita de Sant Moí (8.2 qms. - 672 m), passant pel Torrent de les Dous (9.3 qms. - 617 m) i Font Codineta (11.8 qms. 583 m.) des d’on tornarem al Castell de Montesquiu (13 qms – 650m) amb un darrer ascens.

 

Detalls de la sortida

  • Trobada a les 8:20 al pàrquing del Castell de Montesquiu (Sant Quirze de Besora), per sortir a les 8:30 puntuals - 1:15 h. de desplaçament de de Terrassa-. S’enviarà enllaç pel grup de WhatsApp corresponent per organitzar el desplaçament en vehicles particulars.
  • Recorregut de la sortida: 13 km - Durada: Unes 5 h. totals amb parades, incloent estona per esmorzar i una aturada als Bufadors de Beví.
  • Desnivell acumulat: 520 m. Tots els Desnivells són progressius.
  • Dificultat Mitja. És un recorregut molt variat, apte en tot el seu recorregut per MN. L’accés als Bufadors és fa per un sender de curt recorregut amb un cert desnivell.
  • Material: Recalquem la importància de portar bastons de MN. Cal portar esmorzar, aigua, i equipament segons meteorologia. Calçat adequat, barret / gorra, crema solar i impermeable.  
  • Es preveu arribada als vehicles cap a les 14:00. Dinar opcional al restaurant “Els fogons de la Neus” (Sant Quirze de Besora) - Menú molt complert per 25 eur - a 10 minuts en vehicle del Castell de Montesquiu. Reserva prèvia en el grup de WhatsApp.
  • Vocals: Eva Garcia, Imma Miró, Miquel Utgés (699 09 35 45) , Francesc Vergés (628 69 49 80)
  • Inscripció a través del formulari adjunt
  • Data límit d’inscripció: dissabte 8 de juny de 2024
  • Places: 35

 

Activitats relacionades

Actualitat

22/04/2024

Projecte REFERENTS

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies