Pujol del Llobet i Pujol de la Mata

Es tracta de dos turons modestos (734 i 773m) però el seu accès al cim no es del tot fàcil. Tanmateix, encara que no s’assoleixi el cim tenen unes raconades ben curioses que val la pena de visitar.

Itinerari

Comencem l'itinerari des de l'aparcament del revolt del Pi de la Falconera, prop del Km 16 de la BV1221. Sortim en direcció nord cap a la Sabatera o miranda de la Falconera que és el primer turó que es veu clarament abans de la Roca de la Falconera. Ens hi enfilem i amb una mica de compte gaudirem del impressionants espadats. Baixem del turó i cerquem les fites que ens marquen el camí cap el coll de la Sabatera.

Des de el coll farem una anada i tornada d'uns 25 min. per anar a veure la boca de l'avenc de les Piques. De tornada al coll continuarem per la carena de la Costa de la Mata, passarem a tocar del Turó de la Roureda. El camí carener segueix una mica apartat de la cinglera a la que ens anirem acostant per anar a veure diverses agulles petites (la Cantelluda, la Cirereta de Pastor i els Tres Xampinyons).

Continuem en lleuger descens fins que trobem una cruïlla, a la dreta seguiríem baixant cap a Mura. Nosaltres pujarem pel de l'esquerra que ens portarà al peu del Pujol del Llobet. L'indret es molt interessant. Hi trobem diverses petites agulles a tocar del propi cim del Pujol. Portem recorreguts 2,4 km i una hora i mitja de l'itinerari. És un bon lloc per esmorzar. Per continuar, desfarem el camí uns 500 metres per prendre un camí poc evident a la dreta que ens portarà a la Sesta de la Foréstega. A mig camí podrem contemplar l'alzina de la Foréstega i al costat una font de bassal que costa veure-la plena.

Des de aquest bonic racó continuem cap a llevant passant a tocar del vell roure tombat de la Sesta. Seguim el camí sempre a l'ombra fins al coll del Pujol de la Mata. Cruïlla de camins. A la dreta baixaríem cap a la canal del Dragó, a l'esquerra baixaríem cap el roure del Parrac i la font de la Figuerota. Nosaltres pujarem a ple sol cap al Pujol de la Mata fins al primer replà on tirarem cap a l'esquerra per visitar la Foradada del Pujol. No pujarem dalt del turó ja que la grimpada s'ha tornat una mica atlètica a causa que algú, amb un criteri bastant desafortunat, s'ha dedicat a desmuntar i fins i tot tallar unes grapes i petits graons que facilitaven la pujada fins a dalt del cim. Ara portem uns 4,3 km i unes 2,40 hores.

Retornem cap a la Sesta de la Foréstega pel camí per on hem vingut. Deixem la Sesta a l'esquerra i seguim un camí que ressegueix la part baixa del cingle del Turó de la Roureda, que presenta diferents cavitats (foradada de la Foréstega, cova del Bosc Màgic i la balma de Can Rubí). Des de la balma, si mirem a l'altre vessant del torrent del Roure del Parrac, hi podrem veure el roure de Senyor Rector. Continuem sempre amb lleugera pujada, passarem per sota del coll de la Sabatera i ben aviat arribem altra vegada on tenim els cotxes.

Detalls de la sortida

 • Sortida: 8.00 h des de l'aparcament Nord de les Esglésies de Sant Pere, a tocar de la rotonda del 22 de Juliol (Carrer de l'Arquitecte Puig i Cadafalch). Tornada: a dinar a casa.
 • Desplaçament en cotxes particulars, el cost es repartirà entre els ocupants.
 • Recorregut: 6,2 Km.
 • Desnivell: 251 km.
 • Temps caminant: 3 h, aproximadament.
 • Dificultat baixa/mitja.
 • Inscripcions al formulari adjunt o al punt d’atenció al soci del CET.
 • Preu: gratuït
 • Recomanacions: portar roba i calçat adequat, pals per caminar (opcional) beguda i esmorzar.
 • És obligatori que tots els participants disposin de l’assegurança de la FEEC vigent, 2023. Tothom qui no la tingui pot venir igualment a la sortida, només cal contractar-la en fer la inscripció, (2€ per un dia).
 • El fet d’inscriure’s a aquesta activitat suposa l’acceptació de les directrius donades pels responsables de la sortida.
 • Podeu trobar aquest itinerari una setmana abans de la sortida, a: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/10-05-2023-pujol-del-llobet-i-pujol-de-la-mata-des-de-la-falconera-129067915

     

Detalls de la sortida

Activitats relacionades

Actualitat

9/07/2024

Nou conveni per a la publicació del fons de llibres de registre d'escalada del Parc Natural

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies