Memòria històrica i tast de vins i olis a Garriguella
  1. Farem un itinerari circular per l’entorn de Garriguella de tres hores i quart. Caminarem entre vinyes i vestigis de la Guerra de Tres Anys pels terrenys que van constituir una base aèria republicana.

Veurem les restes de l’aeròdrom, construït el 1937, que era una base per protegir l’espai aeri, marítim i terrestre, complement de les bateries de Portbou, Roses i el Port de la Selva.

Comptava, a més, amb sis búnquers, un hospital de sang, edificis de serveis i allotjament i d’un refugi antiaeri principal, que estava colgat de terra. Va ser operatiu fins al final de la Guerra quan el 6 febrer de 1939 hi va tenir lloc el darrer combat aeri, una de les dates més dures viscudes.

Durant la retirada, els aviadors que quedaven a la província de Girona es van concentrar a l’aeròdrom de Garriguella, disposats a marxar l’endemà cap a l’exili. Aquella nit només va poder partir el personal de terra. Els aviadors havien d’esperar ordres superiors i, l’endemà, a trenc d’alba, els avions alemanys de la Legió Còndor van a bombardejar el camp.

Tast de 5 vins i 3 olis (amb torradetes i fuet) a les 12.30 (d’entre 1h i ½ i 2h) al Celler Mas Llunes. Cost de 15€ per persona a pagar allà mateix.

Important: Feu-nos saber, en el formulari d'inscripció, si algú no pot menjar gluten o és vegà.

 

Detalls de l'activitat

  • Inici de la caminada a les 9h en punt, de l’aparcament del Celler Mas Llunes (calculeu unes dues hores de camí: davant hi ha la Cooperativa on es pot fer un cafè).
  • Dinar de pic-nic pels entorns. Proporcionarem llistat de restaurants, al grup de whatsapp) per si a algú li cal.

     

  • Farem un grup de whatsapp per organitzar cotxes.

     

  • Organització: Jaume (676 324 494) i Concep (686 519 351)

Activitats relacionades

Actualitat

19/07/2024

Carta de la Junta

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies