Activitats

Infantil i Juvenil

Infantil i Juvenil

Colònies de muntanya

Colònies de muntanya amb el CET 2024

Colònies de muntanya amb el CET 2024

Les colònies de muntanya amb el CET són una estada d’estiu organitzada pel Centre Excursionista de Terrassa dirigida a nens i nenes que hagin nascut des del 2008 fins el 2016 (cursos cursats enguany de 2n de primària a 4t ESO) que es durà a terme entre els dies 30 de juny i el 20 de juliol (ambdós inclosos) a la Casa de colònies els Erols i el seu entorn. La durada de les colònies estarà dividida per setmanes, tres en total. Cada setmana consta de 7 dies: del 30 de juny al 6 de Juliol (7 dies) del 7 a 13 de Juliol (7 dies) del 14 al 20 de Juliol (7 dies) Els nens i les nenes arribaran a les 16.00 h de cada setmana, el diumenge, dia que comença a comptar la setmana de colònies, i marxaran el dissabte després d’esmorzar, a les 11.00 h. No obstant això, una de les possibilitats que venim oferint des de fa anys, i tenint en compte el camí d’entrada a la casa, és que els infants que vulguin fer més d’una setmana es puguin quedar a la casa de colònies conjuntament amb les hores de descans dels monitors/es. Aquesta estada pretén apropar els participants al lleure i al medi natural combinant la pràctica de l’excursionisme i activitats fisicoesportives (senderisme, orientació, entre d’altres) amb la descoberta del patrimoni natural i cultural que hi ha a l’entorn de Castellar de n’Hug d’una manera amena i propera, i acompanyats en tot moment per monitors/es experimentats/des. A més a més, es realitzaran conjuntament activitats lúdiques amb els grups d’edat i/o barrejats tals com tallers, gimcanes, manualitats, piscina i jocs de nit i a l’aire lliure. Com també, un treball i aprenentatge en les noves rutines, higiene i portecció, entre d’altres. Cal dir que tothom hi té cabuda. D’aquesta manera, s’espera que tant qualsevol infant interessat en aquestes colònies, tant si no té experiència en altres colònies o en l’excursionisme com si s'hi està més habituat, pugui gaudir d’una experiència diferent a l’oci i les activitats de muntanya convencionals amb un format nou. Partint del joc, es transmetran coneixements sobre el medi que ells i elles podran aplicar al camp, es fomentarà el respecte envers la natura i la resta de companys i companyes, practicaran i descobriran esports d’una manera segura, s’incentivaran hàbits d’alimentació i d’oci saludables, i es mostrarà la cultura regional i de diferents països del món.

Del 30 de juny al 20 de juliol de 2024

Històric

Infantil i Juvenil

Coneixermon

Cova de la taverna i escalada esportiva a Margalef

Cova de la taverna i escalada esportiva a Margalef

Us proposem passar un cap de setmana d’AVENTURA, en majúscules!, al cor de la serra del Montsant. I quan la Piguetes diu que serà un cap de setmana d’aventura… preparem-nos, perquè ens espera una de grossa!Ens demana que portem casc, i ens diu que ens portarà a escalar i a visitar una cova! I com ho farem això?Dissabte 18 podrem gaudir d’una de les escoles d’escalada més importants del territori català. Farem un taller amb les nocions bàsiques per començar a escalar, coneixerem el material i els nusos que farem servir, escalarem vies esportives equipades de graus de dificultat IV, V i 6a. No patiu per la dificultat, és apte per a tots els públics i escalarem de manera segura i en top-rope (de segons, amb la corda ja posada)Dissabte 19 ens endinsarem a la cova de la Taverna, per la que transcorre un torrent subterrani (també anomenat sistema). Si algun infant no se sent còmode a l’interior de la cova, ens quedarem jugant a la boca principal de la cova mentre la resta explora el seu recorregut.Però... que no és segona pasqua dilluns dia 20? Sí, hem pensat en tot! Com que els nens i les nenes egarenques no tenen escola dilluns, aquelles famílies que es vulguin quedar un dia més podran fer una excursió per la zona i visitar altres indrets del parc natural, com ara la cova d’en Ximet o l’ermita de Sant Salvador.Les activitats estan pensades per passar-hi el matí i dinar tots junts, a la tarda tindrem temps lliure per jugar, visitar el poble, etc.

18 i 19 de maig de 2024

Infantil i Juvenil

Coneixermon

En bici o a peu per la Via del Nicolau

En bici o a peu per la Via del Nicolau

Sabem que alguns de vosaltres teniu ganes d’anar en bicicleta, i la Piguetes ens ha parlat d’una antiga via de ferrocarril que enllaçava les poblacions de Guardiola de Berguedà, Bagà i l’ermita de Sant Joan de l’Avellanet: la Via del Nicolau. Aquesta antiga via, restaurada i convertida en camí, es pot fer tant a peu com en bicicleta. Es tracta d’un recorregut linea de 6 km (anar i tornar 12 km) amb tan sols 265 m de desnivell acumulat que ens permet fer una sortida mixta en què tots aquells que volgueu podreu anar en bicicleta i els que no podreu anar a peu, ho farem plegats! El punt d'inici de la ruta és el monestir de Sant Llorenç, a Guardiola del Berguedà, que ha estat restaurat i es pot visitar. Baixarem per un caminet que ens porta al traçat de la Via Nicolau, on seguirem en suau pujada passant per Bagà i fins a arribar a l’ecomuseu de Sant Joan de l’Avellanet. El desnivell és escàs i al llarg del recorregut anem alternant trams de sender, pista de terra i pista asfaltada. La tornada la farem pel mateix camí, ara en suau baixada. Context històric: La Via del Nicolau fou construïda a principis del segle XX (1914-1916) per tal de transportar fusta des de Gisclareny fins a Guardiola de Berguedà. El seu promotor fou Tomàs Nicolau i Prieto, propietari de la serradora de Berga, que en va tenir la concessió fins a mitjans dels anys 30. Posteriorment va caure en desús i la infraestructura es va anar deteriorant. L'any 2009 el camí fou restaurat amb finalitats turístiques. Gràcies a aquesta restauració, avui en dia senderistes i ciclistes poden gaudir d'aquest camí que recorre la vall del riu Bastareny i que uneix Sant Joan de l'Avellanet i el monestir de Sant Llorenç prop Bagà a Guardiola de Berguedà. El gran atractiu de la ruta són els diversos túnels i ponts que hi ha, entre els que destaca la passarel·la del Nicolau, un pont penjant de més de 35 m de longitud que segur que deixarà bocabadats als més petits de la família.

Diumenge, 21 d'abril de 2024

Infantil i Juvenil

Colònies de muntanya

Colònies de muntanya amb el CET 2023

Colònies de muntanya amb el CET 2023

Les colònies de muntanya amb el CET són una estada d’estiu organitzada pel Centre Excursionista de Terrassa dirigida a nens i nenes que hagin nascut des del 2007 fins el 2015 (cursos cursats enguany de 2n de primària a 4t ESO) que es durà a terme entre els dies 2 i el 22 de juliol (ambdós inclosos) al Refugi els Erols i el seu entorn. La durada de les colònies estarà dividida per setmanes, tres en total. Cada setmana consta de 7 dies: • Del 2 al 8 de juliol• Del 9 a 15 de juliol• Del 16 al 22 de juliol Els nens i les nenes hauran d'arribar a les 12 hores del diumenge de cada setmana, dia en el qual comença a comptar la setmana de colònies, i marxaran el dissabte després de dinar, a les 15 hores. Tanmateix, els infants que vulguin fer més d’una setmana, es podran quedar al refugi les hores de descans dels monitors/es. Aquesta estada pretén apropar els participants al lleure i al medi natural, en un entorn, en comparació amb l'any passat de més alta muntanya. Combinarem la pràctica de l’excursionisme i activitats fisico-esportives (senderisme, orientació, entre d’altres) amb la descoberta del patrimoni natural i cultural que hi ha a l’entorn de Castellar de n’Hug, d’una manera amena i propera i acompanyats en tot moment per monitors/es experimentats/des. A més a més, es realitzaran activitats lúdiques amb els grups d’edat i/o barrejats (tallers, gimcanes, manualitats, piscina i jocs de nit) i a l’aire lliure. També volem fer un treball d'aprenentatge en les noves rutines, higiene i portecció, entre d’altres. D’aquesta manera, s’espera que els infants interessat en aquestes colònies, tant qui no tingui l’experiència en altres colònies o en l’excursionisme com qui ja hi estigui més habituat, pugui gaudir d’una experiència diferent a l’oci i les activitats de muntanya convencionals i amb un format nou: partint del joc, es transmetran coneixements sobre el medi que ells i elles podran aplicar al camp, es fomentarà el respecte envers la natura i la resta de companys i companyes, practicaran i descobriran esports d’una manera segura, s’incentivaran hàbits d’alimentació i d’oci saludables i es mostrarà la cultura regional i de diferents països del món

Del 2 al 22 de juliol de 2023

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies