Les Fogueroses. Encavalcades i Agulles

La regió de les Fogueroses. Segons diversos autors aquest nom ve de l’espectacle que ens ofereixen les primeres clarors del dia quan arriben a les cingleres orientades a llevant que, plenes de racons, foradades i agulles, semblen flames ataronjades. Com que estem parlant de Passejades matinals nomes visitarem la meitat de la regió les Fogueroses. Des de el mirador de la Roca Encavalcada fins el Paller de les Fogueroses.

Itinerari

Sortim de l’aparcament inferior de Coll d’Estenalles (848m.) en direcció a creuar la riera de les Arenes i entrarem al vessant dret del torrent del Cellerot (0,5 Km. 802m). Passant pel roure del Cellerot (1,2 Km. 929 m) pujarem fins a la carena del Pagès (1,7 Km. 991m). Seguirem direcció cap els Òbits per arribar al camí de les Fogueroses que surt a la nostra esquerra (1,9 Km. 992m).

El seguirem en descens fins a la cruïlla de la Canal de l’Escaleta (2,4 Km 956m). Molt a prop tenim el mirador amb el seu til·ler i una bonica vista de la Roca Encavalcada. També visitarem la foradada del Til·ler i l’Encavalcada Petita o Foradada de la Moixera.

Tornem a la capçalera de la canal de l’Escaleta i comencem el descens de la canal que es plena d’avellaners. A mig descens trobarem un bonic exemplar de Boix grèvol (♀) ple de fruits vermells, com si fos un arbre de Nadal. Continuem baixant la canal força dreta fins que trobem el camí inferior de les Fogueroses (2,8 Km. 875m).

El seguim i passarem primer per sota de l’Encavalcada, desprès per sota de l’agulla Petita de les Fogueroses i tot seguit per sota de l’agulla Mitjana. Finalment ens trobem sota del Paller de les Fogueroses (3,2Km. 856m) i pujarem per la canal del Paller. A mitja canal a l’esquera veiem la foradada de la Roca de l’Equilibri.

Ja dalt del cingle (3,4Km. 924m) tenim diversos miradors. Cap al Nord veiem la resta de la regió de les Fogueroses (La Miranda del Gegant, el Morral del Racó, el Gegant i les seves Germanes, el Castellot Foradat i les agulles de la Novícia i de l’Abadessa entre d’altres). Al davant tenim el Paller i el cim de la roca de l’Equilibri. Si mirem cap a llevant veurem la vall d’horta presidida per Roca Mur o la Màquina de tren.

Continuem direcció sud resseguint la cinglera. Una vegada sobrepassada l’agulla Mitjana veiem a l’esquerra una canal gens dreta que ens porta als Forats de les Fogueroses (3,6 Km. 906m). Tornem al camí que finalment ens portarà fins a sobre mateix de la Roca Encavalcada (3.7Km. 941m). Aquí donem per finalitzada la visita de les Fogueroses i comencem la tornada que farem per coll d’Eres (4,6Km. 942m) i baixarem al torrent del Cellerot pel Racó d’Eres, visitant el roure cargolat de coll d’Eres i el roure del Racó d’Eres.

Arribats al bloc que hem vist a la pujada desfarem el camí que hem seguit per pujar i finalment arribarem a l’aparcament.

Itinerari

Detalls de la sortida

 • Sortida: 8.00h davant del Centre Cultural. Tornada cap a les 14 hores aproximadament
 • Desplaçament en cotxes particulars, el cost es repartirà entre els ocupants
 • Recorregut: 6,2 km
 • Desnivell: 437 m
 • Temps caminant: 3,30h. aproximadament
 • Dificultat mitjana
 • Inscripcions al formulari adjunt o a Secretaria
 • Activitat gratuïta per als socis. Qui no sigui soci cldrà que es faci soci provador (10 €)
 • Recomanacions: Portar roba i calçat adequat, pals per caminar (opcional), beguda i esmorzar.
  És obligatori que tots els participants disposin d’assegurança de la FEEC. Tothom qui no la tingui pot venir igualment a la sortida, només cal que la contractin en fer la inscripció, (2€ per un dia )
 • El fet d’inscriure’s a aquesta activitat suposa l’acceptació de les directrius donades pels responsables de la sortida.
 • Podeu trobar aquest itinerari una setmana abans de la sortida, a:
  https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/passejades-11-01-23-encavalcades-i-- agulles-a-les-fogaroses-120163893
 • Informació: Josep Berenguer (629 618 993), Jordi Centelles (606 883 927), Jordi Massana (629 393 101) i Manel Vives (606 974 926)

Segueix aquesta ruta amb el teu mòbil!

Detalls de la sortida

Activitats relacionades

Actualitat

22/04/2024

Projecte REFERENTS

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies