Vall d'Horta - castell de Pera

Amb la sortida d’aquest mes farem, com és habitual, el dinar de germanor. Aquest any el farem a Sant Llorenç Savalli haureu de pagar l'import del dinar en fer la inscripció.

Itinerari

Sortim de l'aparcament que hi ha davant de la cruïlla que ens portaria al Marquet de les Roques o a Can Brossa i la Muntada. Passem el pont de la riera i continuem a la dreta en direcció a la Muntada. Aviat deixarem el camí principal a l'esquerra i continuem a la dreta cap a la font de la Muntada. Baixem al fons del torrent, el travessem i a la dreta entre herba capil·lera veurem la canonada de la font. Tornem endarrere i seguim avall fins a la resclosa. Aquí hi podem veure un safareig i una curiosa graonada de petits dipòsits que portarien l'aigua fins a la part baixa. Tornem enrere direcció La Muntada. No cal arribar-hi, ens enfilem pel camí de la carena de la Muntada. Anem pujant i tenim unes bones vistes del Montcau, Finestrelles i el castell de Pera.

Continuem pujant per una dreta carena fins que arribem a una pista prop del coll d'Agramunt. Continuarem pujant, ara ja sí, l'ultim ressalt per atènyer el castell de Pera. Visitem el que en queda i tornarem per la carena del castell de Pera i el coll de la Costa per baixar direcció al mas d’Agramunt i continuar fins a can Brossa i finalment a l’aparcament.

Itinerari

Detalls de l'activitat

 • Sortida: 8.00 h des de l'aparcament Nord de les esglésies de Sant Pere, a tocar de la rotonda del 22 de Juliol (carrer de l'Arquitecte Puig i Cadafalch).
 • Desplaçament amb cotxes particulars, el cost es repartirà entre els ocupants.
 • Recorregut: 6,24 km.
 • Desnivell: 224 m.
 • Temps caminant: 3,30 a 4 h. aproximadament.
 • Dificultat: moderada
 • Inscripcions al formulari adjunt o al punt d’atenció al soci del CET.
 • Preu dinar: 20€. El dinar serà a Cal Ramón a Sant Llorenç Savall. Hi Haurà una amanida verda de primer i de segon es podrà triar entre botifarra blanca, botifarra negra, botifarra blanca i negra, cansalada, pollastre, secret o llom. Les botifarres son sense gluten. Cal escollir-ho en fer la inscripció.
 • Recomanacions: portar roba i calçat adequat, pals per caminar (opcional) beguda i esmorzar.
 • És obligatori que tots els participants disposin de l’assegurança de la FEEC vigent, 2023. Tothom que no la tingui pot venir igualment a la sortida, només cal contractar-la en fer la inscripció, (2€ per un dia).
 • El fet d’inscriure’s a aquesta activitat suposa l’acceptació de les directrius donades pels responsables de la sortida.
 • Podeu trobar aquest itinerari una setmana abans de la sortida, a: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/12-trescades-desembre-castell-de-pera-152713210

Detalls de l'activitat

Activitats relacionades

Actualitat

22/04/2024

Projecte REFERENTS

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies