De Collsuspina a Sant Cugat de Gavadons

El nom de “Collsuspina” li ve del mas de l’Espina, antics propietaris de bona part de la contrada. El poblet va formar-se al peu del collet de la Pollosa, en un indret planer i suau habitat des de fa mil·lennis, com ho han revelat diverses troballes arqueològiques fetes al peu mateix de la població i pels voltants.

Caminadors

Fàcil circular des del municipi de Collsuspina, amb espectaculars vistes de la plana de Vic des dels miradors del Roc de la Guàrdia o Roc Gros i del Pirineu, tant des dels esmentats miradors com des del mirador de l’ermita preromànica de Sant Cugat de Gavadons, del segle XII. També ens permet veure el castell de Tona, el Montseny, Montserrat, Sant Llorenç del Munt, el Montcau, el Puigsacalm i el Tagamanent, entre d’altres.

Cap el km 9,4 intentarem trobar el trencall de Can Regàs i la font del mateix nom, és el naixement del riu Congost, encara que hi posa Besòs.

Ens mourem a cavall de les comarques del Moianès i d’Osona i també visitarem la font de l’Abeurada i el racó dels Tres Roures. Anirem per camins i pistes que travessen boscos de roures, alzines, pinedes i camps de colza.

Sortint de l’ermita de Sant Cugat de Gavadons, immediatament passem pel costat de l’antic Mas de Bellver i emprenem el retorn a Collsuspina seguint la pista convertida en un camí pavimentat. Passem pel costat del Mas Nualard, i continuem fins al poble.

Culturals

Tindran una visita guiada a les coves del Toll, a les 10.30 h. És una despesa individual i voluntària.

Emplaçades al municipi de Moià, a la comarca del Moianès, les coves del Toll estan considerades com un dels conjunts càrstics més bells de la península i en el grup de les Grans Cavitats Catalanes. Sentireu el batec d’una cova viva!

Parlar del parc prehistòric de les coves del Toll també és parlar de natura. La reproducció d’un poblat prehistòric, afloraments de calcàries coral·lines, gresos, conglomerats, torrents amb salts d’aigua i tot ben emmarcat per un meravellós bosc de roure martinenc amb boix combinat amb vegetació de Ribera.

Detalls de la sortida

 • Sortida: 7 h des de l’estació d’autobusos. Tornada a la vesprada.
 • Desplaçament: en autocar
 • Desnivell: 408 m
 • Temps de marxa: 5 h
 • Dificultat: fàcil
 • Recorregut: 13,5 km
 • Inscripcions: fins al 23 de març, a Secretaria del CET o al formulari adjunt
 • Preu de la sortida: 40 € amb dinar, 22 € sense dinar
 • Límit de participants 50 persones
 • Esmorzar de motxilla i dinar de restaurant
 • Contacte: 696 65 27 02 -- 646 08 49 12

Observacions:

 • L’organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d’exhaurir-se les places de l’autocar.
 • Per a les anul·lacions fetes abans del tancament d’inscripcions de la sortida, tindreu 5 dies feiners per recuperar els diners, passat aquest temps es perdran.
 • Per a les anul·lacions fetes el mateix dia de la sortida només es podrà recuperar l’import del dinar (si és que està inclòs). També hi ha un termini de 5 dies feiners per recuperar els diners.
 • Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal en el moment de fer la inscripció.
 • Consells específics: aigua, roba adequada per la pràctica de l’activitat, protecció per la pluja, el vent i el sol, gorra o barret, calçat adequat per marxar per muntanya, pals.

La descripció de la sortida també la podeu veure al blog: https://travessades.blogspot.com/

Activitats relacionades

Actualitat

19/07/2024

Carta de la Junta

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies