GR5 · 9a etapa · Fogars de Montclús – Sant Celoni

Itinerari

Pàrquing de can Cruspinell, plana Boda, càmping Fontmartina, castanyers Vells, sot de l'Infern, pla de la Pomera, càmping Riera de Ciuret, serrat dels Moros, can Guilló del Serrat, can Grau, can Perepoc, vil·la Montseny, Campins, can Minuart, túnel de Pertegàs, riera de Pertegàs i Sant Celoni.

Itinerari

Descripció

Novena etapa del sender dels Miradors (GR 5) des de l'aparcament de can Cruspinell, municipi de Fogars de Montclús, fins a la població de Sant Celoni, comarca del Vallès Oriental. En aquesta etapa gaudirem del fantàstic sot de l'Infern, un lloc misteriós i amagat a les muntanyes del Montseny, un paratge humit i ombrívol on se sent córrer l’aigua i on regna la calma, amb uns boscos de majestuosos castanyers i plens de belles alzines. Una llarga i bonica baixada ens conduirà a les poblacions de Campins i Sant Celoni.

Sortim de l'aparcament de can Cruspinell, a la ctra. BV-5119 de Fontmartina (779 m). La seguim uns metres cap al nord i l'abandonem per seguir un corriol a la dreta. Descendim ràpidament pel bell mig d'un ombrívol alzinar fins a sortir a la plana Boda on trobem de nou la carretera (897 m), punt més alt de l'excursió. Seguim la pista de la dreta que baixa fins al càmping Fontmartina. Agafem l'estret sender que sorgeix prop de l'entrada del càmping i ens introduïm en el bosc. Arribem a l'indret conegut com els castanyers Vells, on podem gaudir d'uns imponents exemplars. Continuem per una pista ampla, planera i envoltada d'un alzinar espès. Entrem de ple en el sot de l'Infern. Creuem els torrents de l'Infern i dels Avellaners, i en arribar al pla de la Pomera, trobem una barraca de carboners (885 m). El camí comença a davallar i arribem al capdavall de la fondalada. Passem per can Roureda i el càmping Riera de Ciuret. Molt a prop trobem can Riera de Ciuret, una gran masia restaurada del segle XVI habilitada com a casa de colònies (705 m).

Deixem la pista principal i seguim una pista secundària a mà esquerra en suau descens. Al serrat dels Moros tornem a enllaçar amb la pista anterior que seguirem sempre en descens. A l'esquerra podem albirar el mas de can Rovira. Creuem el torrent de la Por, i a partir del bac de can Rovira el camí comença a ascendir de nou. Deixem a l'esquerra el mas de can Guilló del Serrat (700 m). Arribem al serrat d'en Grau on trobem un escampall de masies: can Grau, can Llobet i can Verdaguer Xic. De seguida, travessem la ctra. BV-5114 de Santa Fe del Montseny (709 m). Passem per can Micó, a mà dreta. La pista va planejant en direcció a llevant; creuem els torrents de la Tronqueda i de can Perepoc i arribem al gran mas de can Perepoc (653 m), acondicionat com a casa rural. Seguim la pista en descens en direcció sud i passem pel costat d'altres masos com can Canal, can Prat i la vil·la Montseny enmig de camps de conreu. Passem arran de la població de Campins però no hi entrem (376 m). Arribem al Descàrrec, cruïlla de pistes; seguim per la mateixa que seguíem, direcció sud.

Anem travessant camps de conreu i més masies com can Fèlix Vell i can Dama, a la vista ja de Sant Celoni que tenim al davant. En una cruïlla de camins seguim un corriol a l'esquerra, tot passant per la perxada de Sellers i el turó d'en Morera (285 m). Trobem més masies: can Sellers i can Minuart. El camí passa sobre el túnel de Pertegàs del tren d’alta velocitat i ens mena a l'entrada de Sant Celoni (130 m). Travessem la riera de Pertegàs i passem per davant del camp de futbol. Tot seguit, agafem el passeig de Pertegàs fins arribar al carrer d'Esteve Cardelús (141 m), final de la novena etapa del Sender dels Miradors.

Descripció

Detalls de la sortida

  • Dificultat: ** (18,650 km)
  • Desnivells acumulats aproximats: + 327 m / - 958 m
  • Lloc i hora de sortida de Terrassa: Rambla d’Ègara, davant els ferrocarrils de la Generalitat, a les 7 del matí. La tornada serà a la tarda.
  • Observacions: El desplaçament es farà en autocar, amb places limitades. Cal fer la inscripció a Secretaria del Centre, de 6 a 9 del vespre del dia 5 al 15 de juny, ambdós inclosos, o bé a través del formulari adjunt.
  • Notes: L’organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d'exhaurir-se les places de l’autocar. Us recordem que el dijous, 15 de juny, serà l'últim dia d'inscripció, per tant, preguem que us hi inscrigueu abans d'aquest dia. Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència/assegurança federativa. En cas contrari, heu de contractar l'assegurança temporal en fer la inscripció.
  • Preu de la inscripció: 20 €
  • Organitza: Vocalia de Senders. (contacte: Enric Cortés, 687 558 875)

Més informació: Per veure la informació completa i actualitzada de la sortida visiteu la pàgina següent, des d'on us podeu descarregar el track i el full de ruta: http://www.vocaliadesenders.blogspot.com

Detalls de la sortida

Activitats relacionades

Actualitat

19/07/2024

Carta de la Junta

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies