CETdeLlibres

Col·lecció sobre muntanya, excursionisme i natura, fruit de la col·laboració entre OmniaBooks i el CET

Us presentem la col·lecció CETdeLlibres, fruit de la col·laboració entre el Centre Excursionista de Terrassa i OmniaBooks per donar sortida a les inquietuds de socis del Centre que escriuen, o fan treballs o estudis sobre diversos aspectes del món de la muntanya, l’excursionisme o la natura i els voldrien veure publicats.

OmniaBooks és una editorial independent i de proximitat. Amb una clara orientació a les noves tecnologies i que ofereix la possibilitat de publicar llibres sense cap cost per part de l’autor. Els llibres es venen en format digital i, també i sota comanda, impresos en paper. A més Omniabooks ofereix el servei de disseny i maquetació del llibre i la venda a través del seu web i de plataformes com Amazon.

Si tens una idea i la vols veure impresa en forma de llibre, no ho dubtis: CETdellibres!

CETdeLlibres: 30 Passejades pel Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l'Obac

30 Passejades pel Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l'Obac

Enric Prat

highlight_off

30 Passejades pel Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l'Obac

Enric Prat

La principal motivació d’escriure aquest llibre no és una altra que la de donar a conèixer un recull de 30 itineraris de les 99 sortides fetes al llarg d’aquests darrers 9 anys amb les Passejades pel Parc del Centre Excursionista de Terrassa.

A cada sortida hem ajudat a descobrir racons del Parc poc transitats i que fossin atractius tot combinant la bellesa paisatgística amb l’explicació d’una llegenda o conte.

Les 30 caminades descrites en aquest llibre, estan distribuïdes al voltant del Parc, triant-les de tal manera que siguin variades i recullin bona part del territori de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Al llarg del llibre es passeja pels voltants de Les Pedritxes, la Torre de l’Àngel, La Barata, L’Alzina del Sal·lari, els Xipresos, el coll d’Estenalles, Mura, Rocafort, el Pont de Vilomara, Rellinars, Vacarisses, Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall. Al llarg dels recorreguts també trobareu, fonts, barraques de vinya, balmes obrades, coves, avencs, ermites i masies.

Els itineraris són tots circulars, transitant fora de les rutes habituals. Són caminades per camins històrics, totes molt fàcils, de recorregut curt, entre 5 i 10 km, de poc desnivell, matinals i a l’abast de tothom, pels més petits i també pels més grans. Tot i que no per això són menys atractives.

Les rutes es descriuen amb molt detall i s’indiquen les distàncies i les coordenades UTM dels punts on els camins es bifurquen o on hi ha algun element significatiu que calgui visitar.

30 excursions per gaudir amb amics i família amb fotografies dels punts més destacats i amb un mapa del recorregut de cada itinerari i petites pinzellades d’història o d’informació complementària d’interès pel caminant.

CETdeLlibres: Singularitats de la flora del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Singularitats de la flora del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Joaquim Pérez Raventós

highlight_off

Singularitats de la flora del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Joaquim Pérez Raventós

Aquest llibre és un recull del resultat de moltes hores passades pels racons del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, on l’autor ha gaudit redescobrint, aprenent i ampliant els seus coneixements de flora fent, fins i tot, troballes de flors desconegudes. Ha pogut viure i observar els colors, les olors i les diferents morfologies de les plantes pròpies del Parc.

El seu lligam amb la flora del Parc va començar l’any 1984, quan es va crear un grup de Botànica a la Secció de Ciències Naturals del Centre Excursionista de Terrassa. Van ser els pioners a l’hora de dedicar interès i esforços en aquest camp de la botànica.

Al llarg dels anys, les seves observacions com a grup s’han anat publicant a l’Arxiu del Centre Excursionista en forma d’articles. El Joaquim hi ha participat redactant-los i fent-ne tots els dibuixos i fotografies que hi surten, tant a l’Arxiu com en aquest llibre.

Els dibuixos fets a mà van ser per ell una eina d’observació i de treball que, combinada amb la paciència, li va permetre destacar parts de les plantes que en fotografia no es podien ressaltar.

CETdeLlibres: Coleòpters Cavernícoles de Catalunya

Coleòpters Cavernícoles de Catalunya

Joan Pallisé Clofent

highlight_off

Coleòpters Cavernícoles de Catalunya

Joan Pallisé Clofent

Durant més de 150 anys espeleòlegs i entomòlegs han explorat les cavitats de Catalunya a la recerca de fauna subterrània, havent aconseguit descriure i sistematitzar un gran nombre d’espècies, entre les quals sobresurten els coleòpters per la seva extraordinària diversitat.

El treball de molts exploradors al llarg dels anys, ha conduït a la descoberta de noves cavitats amb més localitats i espècies, conjuntament amb l’aplicació de les innovadores tècniques de biologia molecular, ha comportat importants canvis i revisions, no sols en nomenclatura.

L’autor, un espeleòleg afeccionat a la bioespeleologia, ens presenta una visió actual de les famílies, gèneres, espècies, noms de cavitats, coordenades, localitats on estan situades, data i nom dels primers recol·lectors, distribució geogràfica, acompanyant-ho amb fotografies i mapes, a més d’alguna breu consideració i revisió d’algunes dades errònies en el nom de cavitats i la seva situació que d’anys ençà s’anaven arrossegant; afegint alguns mapes i taules que mostren l’extraordinària riquesa en biodiversitat d’algunes comarques de Catalunya.

El llibre no s’ha plantejat tan sols com un mer exercici bibliogràfic, ja que ha estat complementat amb un intens treball de camp que ha portat a retrobar cavitats oblidades i algunes de noves, fets que ha comportat la captura d’abundants exemplars que han de servir per millorar el coneixement de la fauna coleòpter cavernícola de les nostres contrades. Tanmateix ens agradaria que pogués servir per orientar cap a noves recerques als bioespeleòlegs que es proposin incorporar-se a aquesta emocionant aventura.

CETdeLlibres: Camino de Santiago

Camino de Santiago

Josep Trullàs

highlight_off

Camino de Santiago

Josep Trullàs

«Ha arribat el dia esperat. Començo el Camí que fa sis anys vaig decidir que realitzaria ». En aquesta segona aventura literària, l’autor de Caminant entre els pensaments d’un pelegrí ens descriu el dia a dia d’una gesta apassionant: creuar la Península d’est a oest per arribar a Santiago de Compostel·la partint de casa, a Terrassa (Barcelona) . Per davant té 1.140 quilòmetres de sinuoses sendes, intermitents ascensos i descensos o camps fruiters. Una travessia plena de màgia, on no hi faltaran retrobaments amb vells amics, cels inoblidables, moments de recolliment i els habituals diàlegs amb el seu mitjà de transport, els seus peus.

Una experiència personal única que, com la vida, posarà a prova la resistència física i mental del seu protagonista.

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies