Quermany Gros - Mines d'en Bofill i Bernat

El Quermany Gros «100 Cims» és una muntanya de 227 metres que es troba al municipi de Pals, a la comarca del Baix Empordà. La muntanya del Quermany, amb els seus dos cims, al Quermany Gros i el Quermany Petit, és un dels darrers contraforts del massís de Begur. Al seu voltant hi havia mines d'on s'extreien argiles especials que eren emprades a la indústria de la ceràmica de la Bisbal d'Empordà. Es van tancar a la dècada de 1950.

Caminadors

Recorregut:

Pals - Mas Cramany - Pineda corriol - Riera de Quermany - mines d’en Bofill - Quermany Gros - mines d’en Bernat - Quermany petit - Pals.

Sortirem de Pals pel carrer de Quermany i passarem per sota de la C-31. Farem uns 250 metres de pista asfaltada i poc abans del rètol «Mas Salvi Hotel» prendrem una pista a l’esquerra. La resseguirem tot passant pel Mas Cramany, continuarem per la riera de Quermany. Més amunt trobarem les Mines d'en Bofill.

Passada la mina, en lloc de continuar pujant per la pista (revolts) ens fiquem en corriol emboscat que fa drecera. Més amunt enllaça amb l'anterior pista. Seguint els pals indicadors arribarem al Quermay Gros «100 Cims» amb la seva caseta de fusta i amb unes vistes de 360º.

Reculem per la pista per on hem pujat i a la intersecció prenem la pista de la dreta que ens manarà fins les Mines d’en Bernat (esplanada arranjada amb mur i reixa que tanca la boca de la mina). Més amunt, trobem fins a 5 Mines d'Argila Blanca, alguna amb boca cega i altres que es
comuniquen entre elles. Continuem pel camí tot passant per el Càmping Mas Patotxas, per més endavant arribar al Quermay Petit, molt bones vistes.

Ja de baixada, els camins son pedregosos, on podrem observar marques de roderes de carro. Poc abans d'arribar a la pista asfaltada, trobarem un Marc enquadrant el nucli de Pals (fottípica) ja només cal desfer els 250 metres restants.

Culturals

Passaran el matí amb el Xiulet de Pals (la despesa serà individual, 12 € per persona). El recorregut dura unes 2 hores aproximadament. El teniu reservat, a les 11 del matí.

La Ruta dels Pobles Medievals us ofereix conèixer, dalt del tren, també amb curtes passejades, els petits pobles medievals que configuren una xarxa de paisatges idíl·lics on perdre’s tot l’any.

A una hora convinguda, ens retrobarem culturals i caminadors, per anar a dinar tots junts al restaurant, La Trobada.

Detalls de la sortida

 • Sortida: 7.00 h des de l’estació d’autobusos. Tornada a la vesprada.
 • Desplaçament: en autocar
 • Desnivell: 245 m
 • Temps de marxa: 5 h
 • Dificultat: moderat
 • Recorregut: 8,5 km
 • Inscripcions: fins al 19 de gener, a la secretaria del CET i al formulari adjunt
 • Preu de la sortida: 40 € amb dinar, 22 € sense dinar
 • Límit de participants: 50 persones
 • Esmorzar de motxilla i dinar de restaurant
 • Contacte: Toni Ripoll 696 65 27 02
 • Observacions:
  • L’organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d’exhaurir-se les places de l’autocar.
  • Les anul·lacions fetes abans del tancament d’inscripcions de la sortida, tindreu 5 dies feiners, per recuperar els diners, passat aquest temps es perdran.
  • Les anul·lacions fetes el mateix dia de la sortida, només es podrà recuperar l’import del dinar (si és que està inclòs), també hi ha un termini de 5 dies feiners per recuperar els diners.
  • Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal en el moment de fer la inscripció.
 • Consells específics: aigua, roba adequada per la pràctica de l’activitat, protecció per la pluja, el vent i el sol, gorra barret, calçat adequat per marxar per muntanya, pals.

La descripció de la sortida també la podeu veure al blog: https://travessades.blogspot.com/

Activitats relacionades

Actualitat

22/04/2024

Projecte REFERENTS

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies