Roques encantades - bolet de Toia

Espectacular caminada circular que surt del coll de Condreu fins a les roques Encantades, el pont del Papalló i torna pel bolet i cim de Toia.

Realment la ruta és molt bonica i molt recomanable tant a la primavera (per l'aigua que hi corre), a l'estiu (doncs és molt ombrívola) i a la tardor (pels colors de la fageda).

Caminadors

Inici a l'aparcament de coll de Condreu. Des d'aquí anem a buscar el camí del mas Armadans, que està situat a la carretera C-153 entre les dues entrades de l'aparcament. El camí s'enfila suau per una fageda espectacular i molt neta de sotabosc fins a albirar la casa d'Armadans «un conjunt de cases precioses i molt ben cuidades».

Seguim el camí fins a trobar la primera bifurcació per seguir cap a la dreta fins a les roques Encantades o encadenades, doncs diu la llegenda que el dimoni passava sovint per allà i tirava pedres al poble de Les Planes d'Hòstoles. Per aquest motiu els seus habitants varen resar tant i tant, que varen aconseguir que un àngel encadenés les roques de tal manera que el dimoni ja no les podia tirar avall, fet que provocà que aquest s’avorrís i marxés.

Des d'aquí agafarem el camí cap a La Salut però no hi arribarem. Al collet de l'Aire ens desviem cap a la bassa de la Jassa per baixar fins a la riera i el pont del Papalló, on creuarem la carretera.

Un cop arribats al pont del Papalló, cal travessar la carretera i agafar un corriol que segueix paral·lel a la riera. El camí acaba a la carretera on hem de fer uns 300 metres per arribar al salt del Esquellons, molt bonic amb aigua, doncs és un baixant que fa graons.

Aquí, sense tornar a la carretera, seguirem la pista que va en paral·lel a ella però que es va enfilant de mica en mica fins un punt on cal seguir un corriol que sense ser massa costerut ens portarà primer al bolet de Toia, una roca molt curiosa i espectacular, i a la bauma i al cim de Toia.

A partir del cim de Toia tot és cara avall pel mig de la fageda fins a arribar al camí d'Armadans on hem començat, per acabar novament al coll de Condreu.

Culturals

Aniran al santuari de la Mare de Déu del Far, del segle XI, on passaran el matí. El santuari està situat a 1.112 m d’altura, amb unes magnífiques vistes sobre el pantà de Susqueda, els cingles de Tavertet, les Guilleries i el Montseny, amb el poble de Sant Martí Sacalm als seus peus.

Després, a una hora convinguda, ens retrobarem tots a coll de Condreu per anar a dinar al restaurant.

Detalls de l'activitat

 • Sortida: 7 h des de l’estació d’autobusos. Tornada a la vesprada.
 • Desplaçament: en autocar
 • Desnivell: 305 m.
 • Temps de marxa: 5 h.
 • Dificultat: moderat
 • Recorregut: 11 km
 • Inscripcions: fins al 16 de novembre, a Secretaria del CET i al formulari adjunt
 • Preu de la sortida: 40 € amb dinar, 22 € sense dinar
 • Límit de participants 50 persones
 • Esmorzar de motxilla i dinar de restaurant
 • Contacte: 696 65 27 02 -- 646 08 49 12

Observacions:

 • L’organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d’exhaurir-se les places de l’autocar.
 • Les anul·lacions fetes abans del tancament d’inscripcions de la sortida, tindreu 5 dies feiners per recuperar els diners, passat aquest temps es perdran.
 • Les anul·lacions fetes el mateix dia de la sortida, només es podrà recuperar l’import del dinar (si és que hi està inclòs), també hi ha un termini de 5 dies feiners per recuperar els diners.
 • Assegurança: per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal en el moment de fer la inscripció.
 • Consells específics: aigua, roba adequada per la pràctica de l’activitat, protecció per la pluja, el vent i el sol, gorra o barret, calçat adequat per marxar per muntanya, pals.

La descripció de la sortida també la podeu veure al blog: https://travessades.blogspot.com/

Activitats relacionades

Actualitat

22/04/2024

Projecte REFERENTS

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies