A mitjans de 2021, la Gemma, la Maria José i la Conxi van presentar una nova iniciativa del Centre Excursionista de Terrassa, FEMalpí: un seguit d’activitats orientades a explorar l’alta muntanya, practicar una mica la tècnica alpinista i, sobretot, aprendre a fer-ho amb seguretat.

La seva presentació era tot una declaració d'intencions. Es dirigien a tots els socis i les sòcies del Centre que vulguessin practicar l’alta muntanya i descobrir els magnífics paisatges dels Pirineus. A persones a qui no importi afrontar desnivells elevats, petites dificultats tècniques i llargues caminades. El seu desig era recuperar l’esperit de l’alta muntanya: explorar-la amb grups petits, dormir amb tenda o fer bivac quan el temps ho permeti, gaudir de les primeres i les últimes llums del dia al cor de la muntanya i sentir l’emoció de pujar dalt de pics sovint poc freqüentats. També volien compartir aquell coneixement de la muntanya que havien après d'altres persones i allò que hi han anat incorporant amb la seva experiència.

Ara Femalpí ha crescut. A la Gemma, la Maria José i la Conxi, que continuen al peu del canó, s'hi han afegit l'Eva, dos Davids i el Xavi. Quatre muntanyencs experts que comparteixen l'esperit del Femalpí original i que també hi aportaran el seu temps, les seves idees i la seva experiència.

T'apuntes a descobrir l'alta muntanya amb Femalpí?

Activitats de la vocalia

Històric

Alta Muntanya

FemAlpí

Tuc de Molières

Tuc de Molières

Us proposem ascendir al Tuc de Mulleres (3.010 m) des de la boca sud del túnel de Vielha, fent nit al refugi de Mulleres. Es tracta d’un refugi lliure que compta amb 18 places, matalassos i mantes. Des del Tuc de Molières gaudirem de les vistes dels grans dels Pirineus (sempre que la visibilitat i la méteo ho permetin): Russell, Margalida, Tempestades, Aneto, Coronas, Pico del Medio, Maladeta, entre d’altres. Dividirem la sortida en dues jornades, aproximant-nos al refugi dissabte matí i atacant el cim diumenge ben d’hora. Dissabte: Deixarem els vehicles a la boca sud del túnel de Vielha i seguirem el camí d’estiu fins al refugi. Seguirem el barranc de Molières i passarem pel salt i la cascada del mateix nom. El camí es fa sense cap dificultat, però cal tenir present que podem trobar alguna congesta de neu i que hi ha una petita grimada que ens farà posar les mans a la roca però que superarem fàcilment. Diumenge: Continuarem la nostra ruta deixant els ibons a mà esquerra i en direcció al coll de Molières. En aquest tram tobarem més neu que el dia anterior. A mida que ens anem aproximant al coll el pendent augmenta i haurem d’anar amb compte. Al coll de Molières hi ha una grimpada en forma de diedre que, tot i ser fácil és una mica exposada. Si cal, la protegirem amb una corda. Un cop superada la grimpada seguirem l’aresta per l’altre vesant, caminant sense dificultat uns 15 minuts fins al cim. De tornada desfarem les nostres passes fins els vehicles, tot passant pel refugi a recollir el material que hi haguem deixat.

13 i 14 de maig de 2023

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies