Picos Peyralun, Portalet, Canal Roya i Bacías

Itinerari

Dissabte, 23 de març

Aprofitarem que haurem pujat d'horeta cap Aragó per fer un cim fácil i aprofitar una mica més el dissabte, segons l'horari, i la neu farem un o altre cim però qualsevol ruta es fara desde el Portalet.1.794 mts, amb ganes de neu i de gaudir de les vistes!!!

 

Picos Peyralun (2.441), Portalet (2.165), Pic Canal Roya (2.346)

Pic Peyralun - 2.441 m

Sortirem dede la frontera de Portalet direcció sud, seguint una pista bastant planera, per sobre els immobles de la frontera. Anirem seguint pel llom fins arribar al Puerto Viejo de Sallent o Coll de Peyrelun (1.848m), on tindrem una petit baixada , ja mirant la pujada que ens vindrà passant per la Cabaña Dous Boués i seguint paralels al barranc, arribant al coll de Landa 2.212 mts. Tindrem unes bones vistes a Sallent i
la Foratata, fins arribar al cim. Les últimes rampes més inclinades i ventades, segons la neu grampons u ah estarem a Peyralun 2.441 mts. Amb vistes cap al Midi D´Ossau.
La tornada la farem circular desde el port de Sallent com es veu a la foto, en direcció al cotxe.

Pic Portalet o Estremere - 2.165 m

Tot l´itinerai és igual que la ruta anterior, però pujariem directes des del port de Sallent al cim Estremere o portalet 2.165 mts, tindrem les vistes al midi d'Ossau, on la tornada la fariem també circular com es veu a la foto, tornant per una baudada direcció al cotxe directament.

Pic Canal Roya - 2.346 m

Desde Portalet aparcarem i ens endinsarem per una vall que a poc a poc que anem pujant podrem veure el cim i unes vistes d´altres pics espectaculars, que farà gaudir sense cap problema de la sortida.
Anirem al Fons de la vall en direcció a l´esquerra de la vall per anar pujant on segur que trobarem traça ja que és un itinerari clàssic de la zona i còmode de fer.
Anem pujant suaument fins arribar al cim que l'anem vient tota l'estona, s'encara per la banda dreta i seguint el llom arribem al cim on les vistes són espectaculars també, amb el Midi d'Ossau, Anayet, Peygeret…

 

 

DORMIM A LA CASA DE PIEDRA DEL BALNERARI DE PANTICOSA

 

Diumenge, 24 de març

 

Pic Bacías - 2758 m

És un cim molt conegut, nivel mig/alt pel desnivell a fer, i que recorre unes zones de la vall molt diverses i salvatges. És un cim que es considera un clàssic de fer, sobretot quan hi han hagut moltes nevades ja que com está a cara oest, bona part de la pujada és en ombra, això sí, i fa que el risc i l´ exposició per allaus sigui menys.
Ben desperts, i d´horeta, sortirem desde el mateix balnerari seguint el GR-11, on potser ja ens haurem de posar els grampons segons com estigui la neu, o raquetes.

Trobem deseguida un cartell indicatiu de “ ibones de Brazato” que la seguirem fins arribar als ibons amb el Gr-11, tot anar fent ziga zagues fins arribar als 2.000 mts que es suavitza una mica. A partir d´aquí ja podem divisar el Garmo Negro, Argualas, Peña Telera.

Continuem pel camí bastant pla, fins que ja girem a l´esquerra en direcció als ibons alts de Brazato fent una diagonal i ja intuim el nostre objectiu.
Anem guanyant alçada fent ziga zagues, arribant als ibons alts de brazatos.
Passarem per sobre el ibon de brazato, per centre/esquerra i ja ens enfilarem per una diagonal al coll de Brazato 2.566 mts, i des d'aquí girem a la dreta i ja veiem el pic de Bacías en la seva plenitut arribant pel coll del puerto viejo.

La ruta normal puja per una rampa inclinada li farem ziga zagues, seguint traça que trobarem segur, és cara nort, i per tant i segons els vents no acostuma a tenir cap cornisa ni es formen plaques, per això és un cim clàssic de la zona i segur, pero ja veurem si la fem només de baixada o no, segons la neu.
Si la ultima pala al cim es veu complicada per la neu, pujant amb raquets i grampons, tenim una alternativa que de segur estarà també ben traçada, i molt més maca també fent circular, que és abans d´arribar al primer coll que separa el pic Bacias de la Punta del Port, podem anar crestejant de forma senzilla arribant al pic de Bacías 2.758 mts. (teniu la foto) i és el itinerari a fer de segur.

Aquí a contemplar la panoràmica de muntanyes i cims que tenim al voltant, que s'enfilen salvatgement d'una forma abrupte on les nostres pulsacions baixen.
La tornada la desfarem el mateix itinerari en aquest cas…segons neu i temps potser la fariem circular.
Tornada al Balneari de Panticosa, ben contents i satisfets!!!

 

 

Fitxa tècnica

Dissabte, 23 de març

  • Dificultat: fàcil
  • Horari: 4 hores/5 hores qualsevol dels 3 o menys.
  • Desnivell: 400 positius fent només Estremere / 645 mts fent Peyralun/ 725 mts Pic Canal Roya
  • Orientació: O i N

 

Diumenge, 24 de març

  • Dificultat: MITJA / ALTA (pel desnivell), pendents de fins màxim 30º
  • Desnivell: 1.150 metres
  • Distància : 13,71 km
  • Sortida: Refugio de Piedra (Balneari de Panticosa) 1.637 mts

Activitats relacionades

Actualitat

19/07/2024

Carta de la Junta

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies