Pic Alt del Cubil

El Pic Alt del Cubil (2786 m) és una muntanya situada al nord-est d'Andorra i que forma part del circ de Pessons. És un pic bonic, fàcil i situat en un indret on mai fa mandra de tornar-hi: és un circ sempre sorp`renent!

Des d'Encamp. Just a sota de l'estació del Funicamp (funicular que puja a l'estació del Grau Roig), prenem una carretera en pujada cap a la dreta. La seguim durant uns quilòmetres fins que s'acaba als Cortals d'Encamp, on hi ha actualment l'estació intermèdia del Funicamp. Segurament és una instal·lació molt còmoda pels equiadors, però ha destrossat totalment la vall que enllaça la collada d'Enradort amb el poble d'Encamp.

Ens preparem i baixem fins al fons de la coma que forma el riu de les Deveses. Anem planejant en direcció est, guanyant poca alçada i trobant la millor traça. Tot i que seguim majoritàriament pel vessant esquerre, en alguns punts cal creuar el rierol. Es tracta d'una maniobra fàcil, ja que hi ha ponts de neu per passar per sobre sense cap problema. Durant una bona estona guanyem ben poca alçada, ja que progressem pel fons de la coma, força planera en aquest tram.

Ben aviat, a la nostra dreta s'obre una coma transversal força més dreta que apunta cap a l'Alt del Griu (2.876 m.), amb una silueta ben dentada.Deixem enrere aquesta coma i continuem en direcció a l'est seguint la coma principal del riu de les Deveses fins a un punt en que s'estreny força. Des d'aquí ja veurem un circ majestuós. Al cap`de poc arribarem als estanys del Griu.

A partir d'aquest punt pugem una pala bastant més dreta, d'uns 200 m de desnivell, que ens acompanyarà fins a l'avantcim des del qual on veiem la petita cresta formada per blocs granítics que ens acostarà al cim. No és gens difícil i dona un aire més alpí a la sortida, però cal vigilar! En 10 minuts de crestejar arribarem a dalt el cim de 2.831 m.

Podrem contemplar el bonic paisatge panoràmic. Als nostres peus, cap al sud, el circ de Pessons. Més cap a l'est, al fons, l'estació d'esquí del Grau Roig, sobre la qual s'alcen els pics d'Envalira. També veiem ben a prop el Montmalús i el pic de Pessons i, més enllà, la zona de la Tossa Plana de Lles.

La tornada es fa pel mateix camí de l'ascensió.

Detalls de l'activitat

  • Desnivell: 903 m positius
  • Distància : 11,5 km
  • Total hores : 6 hores aproximadament
Detalls de l'activitat

Activitats relacionades

Actualitat

19/07/2024

Carta de la Junta

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies