El Balandrau amb raquetes o esquís de muntanya

El Balandrau, de 2585 metres d´alçada, és un cim molt emblemàtic a Catalunya. Per la seva situació, al nord del Ripollès i sobre la vall de Coma de Vaca, però sobretot per tot el que fa uns anys hi va passar i que recull el llibre «3 nits de torb i 1 cap d´any». Però tranquils, actualment tenim un servei meteorològic del quual ens podem refiar per planificar amb seguretat aquestes ascensions.

Comencem uns 4,5 km més amunt de Tregurà, per la pista de Ribesaltes, fins que la neu ens barri el pas o decidim aparcar. Continuarem per la pista arribar a un corriol que surt a la dreta (tancat al trànsit) i que una mica més amunt acabarà desapareixent sota la neu. Passarem per sota del Castell dels Moros, amb la seva llacuna, i per la collada de Fontlletera, amb la seva altra llacuna, on comença la forta pujada fins al coll dels Tres Pics. Carenejarem vers el sud i, passant pels Tres Pics, enfilarem l´última pujada per assolir el cim del Balandrau.

Des d´aquí es tenen unes vistes perfectes sobre tot el Pirineu Oriental, des del Costabona, fins al Puigmal, Bastiments, Coma de Vaca…

La baixada la farem pel mateix llom del Balandrau fins a trobar altre cop la pista que haviem deixat tot pujant i tornarem als cotxes.

Detalls de la sortida

  • Sortida: Tregurà de Dalt
  • Desnivell positiu : 800 m
  • Durada: 6 hores / 7 hores aproximadament
  • Circular
  • Distància: 12 km aproximadament
  • Reunió preparatòria: 15 de desembre a les 20.00 h al CET
Detalls de la sortida

Activitats relacionades

Actualitat

19/07/2024

Carta de la Junta

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies