Comaloformo (3.029m) i Besiberri Sud (3.024m)

Aquesta és una sortida clàssica, maca i directíssima als dos pics del BESIBERRI. Tot pujant entremig de rocams, es passa pel pas de l'Ós per acabar encarant les crestes, ja amb unes vistes espectaculars.

ATENCIÓ:

Han canviat les dates, sortida programada pel cap de setmana 15 i 16 de juny.

Si es puja el divendres 14 a la tarda el cim es farà el dissabte 15.

Itinerari

Sortim del pàrquing de la presa de Cavallers directament cap a la zona d’escalada, buscant el pas de l'Ós, un pas estret i divertit que travessa la roca i on ens haurem de treure la motxilla per superar-lo.


Anem pujant seguint les fites que trobem, encarats amunt cap al coll per arribar al llac gelat del Comaloforno, portarem unes 3 hores caminant.


Aquí ja veiem els nostres objectius. Segurament tal i com ha anat el maig podem trobar una mica de neu en alguns trams. El pic més proper és el Passet de 2.928m, però el deixem per anar a buscar la cresta.


Hem d'arribar a un coll on superarem una tartera típica d'Aigüestortes, possiblement amb neu, aquí caldrà buscar la millor ruta per anar pujant fins a sortir a una cresta amb un tall molt evident.


En aquest moment podem pujar per aquesta xemeneia oberta fins la cresta i fàcil de grimpar o pujar per una xemeneia més vertical amb algún pas tècnic de IV grau. Quan arribi aquest moment, cadascú podrà decidir segons com ho vegi.


Ja tenim el cim del Comaloformo (3029m) allà aprop. De ben segur que ens pararem a fer algunes fotos, ja que tindrem una perspectiva del Maladeta i l’Aneto impressionants!


Des d'aquí també ja veiem el nostre pròxim objectiu, el Besiberri Sud de 3024m. Anem fent la cresta pel marge esquerra, seguint un camí marcat amb fites. El trajecte no té moltes dificultats, alguna grimpada i algun tram aeri, però es fan bé i de manera fàcil. Si cal, en aquest tram posarem corda. Al cap de 30/40 minuts ja estarem al Besiberri Sud (3.024m).


Ja tindrem els dos cims a la butxaca amb les nostres grimpades fetes!!!
Descansarem per la baixada i podrem continuar fotografiant el paissatge tan idílic.
El descens el realitzem fins un petit coll sota el Bessiberri, tot seguint les fites que ens portaran al camí de pujada, prop dels llacs.


Anirem tornant fins arribar a la presa i poder celebrar-ho.
Una ruta interessant, maca, espectacular i grimpaire!!

Fitxa tècnica

  • Desnivell pujada: 1.306m
  • Dificultat: ALTA per les grimpades i desnivell

Equip de FemAlpí

Activitats relacionades

Actualitat

22/04/2024

Projecte REFERENTS

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies