Col·lectives d'esquí de muntanya

Activitats de la vocalia

Quan l'hivern cobreix l'alta muntanya de neu, l'ascensió als cims i les travesses es tornen difícils i penoses. La neu s'enfonsa sota els nostres peus i cada passa pot significar un esforç esgotador.

En els indrets on la neu és abundant i cobreix el paisatge durant una bona part de l'any els humans hem cercat solucions que ens permetessin endinsar-nos en terrenys nevats. La més antigua d'aquestes solucions són les raquetes de neu, de les que es té notícia des de l'any 4000 aC, quan ja s'utilitzaven a l'Àsia Central.

L'altra solució que hem trobat per avançar damunt la neu són els esquís. En un gravat noruec datat cap a l'any 2500 aC hi apareix un caçador equipat amb esquís. I aquesta tècnica ha arribat fins als nostres dies. En diverses modalitats, segons el terreny en què es practica i la tècnica utilitzada: esquí de fons, telemark, esquí alpí o esquí de muntanya.

La vocalia de Col·lectives d'esquí de muntanya de la SAM organitza sortides, travesses i ascensions amb esquís de muntanya durant la temporada d'hivern. Per participar-hi cal conèixer la tècnica d'esquí de muntanya, tenir el material adequat per practicar aquesta modalitat d'esquí amb seguretat i estar en bona forma física.

Calendari d'activitats 2023

  • 14 i 15 de gener: pic de Ratera
  • 29 de gener: puig Peric
  • 4 i 5 de febrer: pic Nérassol
  • 19 de febrer: Puigmal
  • 25 de febrer: Tossa Pelada i Pedró dels Quatre Batlles
  • 11 i 12 de març: pico Tebarrai
  • 15 i 16 d'abril: Gran Tuc de Colomers

 

Històric

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies