Tuc de Ratera

El Tuc de Ratera, de 2.862 m, està situat entre el Pallars Sobirà i la Vall d’Aran i el seu port es l’enllaç mes accessible entre les dues comarques. El Tuc, tècnicament senzill, gaudeix d’unes vistes impressionants del parc nacional, cercle de Colomers, Bonaigua i en dies clars des de la Maladeta fins la Pica d’Estats.

Punt de trobada

Punt de trobada

Itinerari

No és una ruta d’iniciació, ni per l’aspecte tècnic ni per la distància i desnivell. Tampoc és una sortida per a experts. Té una última pujada amb força inclinació, però que es fa amb relativa facilitat i no té perill en cas de caiguda. Si es vol fer cim, si que implica anar per feina. Per això, la idea de començar a caminar a les 8.30 h. Jo vaig fer la pujada i baixada, fins al port, amb 4 hores.

Malauradament, no hi ha neu des del llac de Sant Maurici, tenim 1,7 km de pujada per una pista amb els esquís a l’esquena. A partir del pont de Ratera ja tenim continuïtat de neu fins al port, tot i que no està per tirar coets.

Un cop ens posem els esquís seguim la pista que puja cap a Amitges i després seguim cap el mirador de St. Maurici fins a trobar l’entrada a la vall de les obagues de Ratera. La primera part de la vall és una petita gimcana entre roques, però hi ha continuïtat de neu. La ruta segueix la vall fins arribar a les últimes rampes per arribar al port, la primera ens porta fins a l’estany del port de Ratera.

Passat el llac només queda la última pujada fins al port, on haurem de deixar els esquís i pujar amb grampons fins al cim. La pujada al cim, des del port, a l’estiu són uns 30 minuts, a l’hivern, segons les condicions podem trigar entre 45 minuts i 1 hora.

La baixada es fa per la mateixa vall.

Itinerari

Detalls de la sortida

  • Hora de trobada: 7.45 h
  • Lloc de trobada: aparcament de taxis d’Espot
  • Hora de sortida: A les 8 del matí agafarem taxis per pujar fins al llac de Sant Maurici, el preu estarà entre 11,50 € i 15 € per cap, per pujar i baixar. El preu final dependrà de les persones que hi anem i si omplim la totalitat de les places dels taxis.
    *Si algú no vol pagar el taxi, es pot pujar caminant des del poble. Són 4 km i no hi ha gens de neu. També es pot dormir al refugi lliure Ernest Mallafré. No crec que el refugi estigui obert. En aquest cas, l’hora de trobada seria a les 8.30 h al punt d’arribada dels taxis.
  • Penseu que no hi ha cobertura, per tant si no hi sou a temps, el grup marxarà a les 8.30 h.
  • Reunió preparatòria: dilluns, 9 de gener de 2023 a les 20.00 h


ALLOTJAMENT:
Disposo d’un petit refugi amb 9 places de llit. Ben avinguts i per terra n'hi cabrien un parell més. A davant de casa hi ha lloc per la gent que vingui amb furgonetes o caravanes.

També hi ha opcions d’hotels i càmpings al poble i el refugi lliure Ernest Mallafré.
TRANSPORT: Ho organitzarem quan sapiguem qui s’apunta i disponibilitat horària de la gent.

Detalls de la sortida

Situació

Situació

Activitats relacionades

Actualitat

22/04/2024

Projecte REFERENTS

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies