Comapedrosa i Baiau

Bonica ruta circular que remunta el fressat camí que puja per l’Obaga de Coma Pedrosa i desprès passa per les Basses d’Estany Negre fins a l’Estany Negre. Des d’aquí enfilarem la fàcil però estètica carena-cresta Sud fins assolir el cim més alt del principat d’Andorra: el Comapedrosa.,Des d'aquest cim es gaudeix d’una amplia panoràmica.

Per completar la volta ens enfilarem al Pic de Baiau i des de la collada del Forat dels Malhiverns farem una pedregosa i solitària baixada fins el Refugi del Pla de l’Estany. Des d'aqui, la baixada de retorn al punt de sortida segueix un itinerari suau i còmode per la vall del riu d’Areny ,tot passant per les Bordes de la Coruvilla.

En funció del temps i de les ganes, també tenim el pic de Sanfons, de 2885 m, que es podría fer ja que hi passarem molt a prop.

Dissabte, 10 de juny

Arribem a Andorra i prenem la carretera d'Arinsal. Deixarem els vehicles a un aparcaent que trobarem abans d'entrar als túnels. Iniciem el camí per una pista que segueix el GR. Anirem pujant en direcció al refugi. Passat un pont prendrem el camí ascendent que serpenteja per l´obaga de Comapedrosa, seguin el riu que esperem que porti força aigua.

Arribem a la Coma Pedresa i ens dirigim per una petita rampeta al refugi. Paga la pena fer una visita a l'estany de les Truites, molt bonic, ja que está només a 200 metres.

Desnivell positiu: 745 m

Dissabte, 10 de juny

Diumenge, 11 de juny

Sortim del refugi en direcció a la Coma Pedrosa, tot pujant per un sender fressat.C ontinuem pujant fins a les bases de l´estany Negre i, al cap de poc, arribem al propi estany Negre. Aquí girarem a la dreta per un corriolet fins a trobar la carena -cresta de Comapedrosa. En algún moment haurem de fer servir les mans per enfilar-nos, però es pot evitar senguint el caminet marcat, apte per tots els públics.

Aquesta carena ens porta al  cim de l’Alt de Coma Pedrosa (2939 m), coronat per un plafó interpretatiu força aparatós i una gran vista panoramica. Baixem del cim resseguint la cresta al NO fins a la Collada del Forat de Malhiverns per un camí fitat que flanqueja a l´esquerra amb algun pas on caldrà fer serbir les mans.

Des d’aquest punt fem una «anada-tornada» seguint un caminet per aresta-cresta en la qual, en algun moment, haurem de fer servir les mans, i que ens portarà fins al Pic del Baiau (2886 m), coronat per una petita fita cimera i una vista dominant sobre el bonic Circ de Baiau.

Desfem el cami fet fins la Collada del Forat de Malhiverns i ara tirem avall per un camí poc marcat seguint les fites dins un pedregar, amb tendència a l'esquerra. Mes avall, a la cota 2280m, quan ja veiem el Refugi del Pla de l’Estany, tombem resseguint un vessant herbat i rocòs per un rastre de fites que davalla suaument cap a la capçelera del pla de l’Estany.

Més avall, després de travessar un rierol, continuem avall en direcció al refugi lliure del Pla de l’Estany, molt ben equipat.  Des del refugi seguim un corriol tot travessant el pla de l’Estany, on trobem algunes basses i mulleres. Passat el pla de l’Estany trobem una cruilla de camins. Deixem a l’esquerra el GRP i seguim direcció avall pel GR, que poc mes avall esdevé un camí mes ample. Despres d’una curta pujadeta deixem a l’esquerra un corriol indicat i seguim davallant pel camí ample i pedregós fins arribar a la borda de la Coruvilla, i aviat davallem fins sortir al punt conegut de l’anada, des d’on desfem el curt tram de cami fins l’inici.

Desnivell positiu : 800 mts aproximadament

Diumenge, 11 de juny

Activitats relacionades

Actualitat

22/04/2024

Projecte REFERENTS

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies