Pic i dent d'Alba

El Pic d'Alba ( 3118 m ) és considerat el tresmil més occidental del Massís de la Maladeta, situat al Parc Natural de Posets-Maladeta.

Aquest cim va ser coronat per primera vegada al Juliol del 1868 i ho va fer Henry Russell. Aquesta ascensió és coneguda també com la cresta d'Alba on es fan més de 15 gendarmes de més de 3.000 m d'altitud, escalant fins arribar al cim, és una cresta clàssica i coneguda entre escaladores.

Nosaltres farem el cim al pic d'Alba (3112 m) i la dent d'Alba (3136 m) si tenim temps, ja que els dies, al novembre, són curts. Sortirem des de la Besurta, farem nit al refugi de la Renclusa on hi farem mitja pensió.

Descripció de l'ascensió

El primer dia pujarem de la Besurta al refugi de la Renclusa per un camí ben fressat que no té pèrdua. Farem sopar i nit al refugi.

L'endemà, sortirem ben d'hora del refugi i prendrem com a referencia el pic d'Alba, que ja veure de seguida. Ens dirigirem primer a l'ibón de Paderna o de la Renclusa. Seguirem un tram marcat amb fites deixant el pic de Paderna, que veurem davant mateix, fins arribar al coll d'Alba.

Ens dirigirem cap al contrafort que baixa per la dreta per buscar el pas i arribar a l'altre costat de la vall. Farem la canal i ja veurem tots els cims i gendarmes de la cresta d'Alba, que surt desde l'hospital de Benasque. Tenim a la vista, la dent d'Alba, el queixal d'Alba, l'Incisiu pic d'Alba.

Anem pujant l'aresta fins arribar a un tram de fort pendent de pujada que ens deixa a la petita cresta i a l'avantcim, on arribem crestejant amb passos de I+ fins arribar al Pic d'Alba 3.118 m.

Tornarem enrera, i en funció de l'hora, podrem fer la dent d'Alba 3.136 m. Per arribar-hi haurem de fer un altre tram de cresta i una altra canal per accedir al cim de la dent d'Alba 3.136m.

Desfarem el camí de pujada fins arribar a la Renclusa i tornarem a la Besurta, on ens esperen els cotxes, contentes i satisfetes de l'ascensió.

Descripció de l'ascensió

Detalls de l'activitat

Primer dia 11.11.2023 fins a la Renclusa.

  • Desnivell positiu : 281 mts
  • Distàcia:: 3,67 km
  • Temps: 1h / 1,30h aprox.
  • Pujada desde la Besurta traquil.lament fins al refugi de la Renclusa a sopar.

 


Segon dia 12.11.2023 pic d'Alba 3.118 i dent d'Alba (si hi ha temps)

  • Desnivell positiu: 1.100 m aproximadament
  • Desnivell negatiu: 1.300 m desnivell aproximadament
  • Temps: 8-9 h en total
Detalls de l'activitat

Activitats relacionades

Actualitat

22/04/2024

Projecte REFERENTS

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies