Pic de Nérassol

Interessant ruta circular que assoleix el cim del pic de Nérassol iniciant la ruta a la petita població francesa de l'Hospitalet-près-l'Andorre. De pujada recorrerem tota la vall de Siscar fins a la Portella de Siscar des d'on atacarem el cim per la seva fàcil i ampla carena occidental. Si les condicions de neu ho permeten, baixarem per la magnífica pala SudEst i per la vall d’Arques, fins a la presa del mateix nom. Poc després, reprendrem el camí de pujada, fins a l’Hospitalet.

El pic de Nérassol és un cim de moderada altitud situat al bell mig d'un amfiteatre de muntanyes amb gran caràcter i personalitat: el Roc Meler, el pic de la Cabaneta, el pic de Siscar, el pic d'Escobes, el pic de l'Alba, el pic de Regalecio,... La bellesa del recorregut i la varietat de relleus fan que aquesta sigui una excursió molt recomanable pels amants dels recorreguts que passen per zones poc freqüentades, salvatges i una mica solitàries.

Tècnicament es tracta d'una ruta senzilla, però és una sortida llarga i amb força desnivell acumulat. Les pales de neu i la canal que hi ha sota de la Portella de Siscar assoleixen com a màxim pendents de 30-35º. La cresta des de la Portella de Siscar fins al pic de Nérassol és fàcil, no té passos aeris ni trams exposats.

Detalls de la sortida

  • Dificultat: Mitjana
  • Distància: 13,65 kms
  • Desnivell: +1.250m
  • Material obligatori: ARVA, pala, sonda, serretes, grampons i piolet.
  • Vocal: Miquel Pitarch
Detalls de la sortida

Mapa de la ruta

Mapa de la ruta

Activitats relacionades

Actualitat

22/04/2024

Projecte REFERENTS

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies