Pics de Gabieto i Taillon

Ascensió a tres pics de més de 3.000 m, situats a cavall de l'estat espanyol, a la zona aragonesa de la vall del riu Ara, i de l'estat francès, a la zona de Gavarnia, que és el nom berarnès que els francesos han subtituït per Gavarnie.

Dissabte, 8 de juliol

Sortim de San Nicolás de Bujaruelo on hi ha el refugi amb un càmping, voltat d´aigua, en una vall armoniosa i un entorn bucólic.

Creuem el pont de pedra i començem la pujada en ziga-zaga cap al port de Bujaruelo. Anirem pujant pel bosc fins que s'acaba i trobem un trencall a mà esquerra que puja a un ibon. Nosaltres continuem per la dreta, pujant direcció al port.

Passem per un primer coll, on hi ha un refugi una mica deixat, i continuem amunt al costat del riu, fins al port de Bujaruelo, situat a 2.272 m d'altitud. Aquí, o una mica abans d'arribar al coll, plantarem les tendes per Passar-hi la nit.

  • Desnivell positiu 800 m
  • Port de Bujaruelo : 2.272 m
  • Hores: 3 h aproximadament, comptant que carretejarem tot el material de muntanya, d'acampada i el menjar
  • Dormir: port Bujaruelo o abans del coll.
Dissabte, 8 de juliol

Diumenge, 9 de juliol

Una mica per sota del port de Bujaruelo, girem 90º a la dreta per començar a pujar per una senzilla grimpadeta i seguir un camí marcat que puja per una llarga diagonal, fins arribar al coll, tot pujant tarteram.

Arribem a la Forqueta del Gabieto, amb unes vistes impressionants, i reposem una mica. Baixem al coll i girem a l'esquerra, passant per sota d'una aresta esmolada. Anem baixant, amb algun pas de desgrimpada, i ja veurem davant nostre la pujada per blocs i tartera que ens durà a la bretxa sudest.

Des de la bretxai ja veiem l'aresta que hem d'enfilar amunt. Es tracta d'una ascensió entretinguda i grimpaire, amb passos de II grau. Anirem trobant fites per no perdre el fil.

Primer accedim al Gabieto Occidental on podem descansar i gaudir del paisatge després de la grimpadeta. Fàcilment accedim al Gabieto Oriental, el segon tresmil del dia.

Des dels Gabietos, baixem al coll de Gabieto que separa aquests pics del del Taillón. Ens animem a fer la última pujada, sense complicacions, al Taillón, de 3.145 m i tercer tresmil del dia. 

Ta tornada la farem pel Dit de la Falsa Brecha i la Brecha de Rolando, fins arribar al Refugi de Serradets. Segons la llegenda va del Roland qui amb un cop d'espasa va separar les roques i crear la Brecha.

Les vistes des del refugi són impressionants, però nosaltres continuarem baixant per tornar al port de Bujaruelo i desfer les passes del dissabte, tot recollint les tendes on hem dormit la nit anterior, fins arribar a la vall de Bujaruelo, cansats segur.. però amb la gran satisfacció d'ahver assolit tres tresmils en una sola jornada!

  • Desnivell positiu: 900-1000 m
  • Desnivel negagiu: 1.600 m
  • Hores: segons el ritme, 7 - 8 hores
Diumenge, 9 de juliol

Reunió preparatòria

Dijous, 5 de juliol a les 20.00 h, al Centre Excursionista de Terrassa 

Activitats relacionades

Actualitat

19/07/2024

Carta de la Junta

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies