Pic de l'Estanyó

Si no et funciona l'enllaç a la inscripció, apuntat mitjançant aquest enllaç: https://ceterrassa.playoffinformatica.com/activitat/609/FemAlpi-Pic-de-l-Estanyo/

 

El Pic de l'Estanyó és la segona muntanya més alta d'Andorra. És un cim alt, bonic, amb unes vistes brutals, amb una ruta variada i un paisatge canviant.

Itinerari

Dissabte, 27 d'abril

Sortim de l'aparcament del Serrat, on es troba el centre d'informació del Parc Natural de Sorteny. Ens posem en marxa per la pista forestal coberta de neu fins al Grau de la Llosa, prop del refugi de Sorteny, i segons com estigui la neu, podem fer drecera per dins el bosc.

Veiem el refugi, però no hi arribem, ja que girem a la dreta per travessar el riu Sorteny per sobre una passarel·la i ens endinsem en un petit bosc en direcció cap amunt, cal al nostre objectiu.

A poc a poc anem pujant cal al circ que forma la Serra del Roc del Rellotge fins que veiem la Serra de l'Estanyó i el Serrat de la Coma Obaga i seguim pujant fins a veure l'estany de l'Estanyó, que esperem que estigui cobert de neu.

Arribem a dalt del coll de la Serra del Roc del Rellotge per la seva aresta, a trams més estreta i a trams més ampla, fins a les últimes pujades abans de coronar el cim, doncs sembla que aquest no arriba mai, ja que l'aresta és interminable i sempre amb les portes obertes perquè hi passi el vent. Finalment, arribem al cim, el Pic de l'Estanyó (2.969 m), on podem tenir unes vistes espectaculars dels cims Comapedrosa, La Pica d'Estats, la Font Blanca, el Pic de Medacorba i el Pic del Serrat, entre molts altres.

De tornada refarem el camí, aquest cop de baixada fins al cotxe.

 

Itinerari

Fitxa tècnica

Dissabte, 27 d'abril

  • Sortida d'un dia
  • Pic de l'Estanyó (2.969 m)
  • Distància: 11,61 km
  • Desnivell: 1.052 km
  • Dificultat: mitjana

Activitats relacionades

Actualitat

22/04/2024

Projecte REFERENTS

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies