49a Núria - Puigmal - Núria

Des del Centre Excursionista de Terrassa, som persistents i optimistes i després de 3 anys sense poder cel·lebrar la clàssica cursa popular Núria - Puigmal - Núria, tornem a organitzar la 49a edició i esperem tenir bones condicions tant de neu com de meteorología.

Aquesta cursa, emmarcada en el calendari de curses populars de la FEEC, té com a finalitat fomentar i divulgar la pràctica de l’esquí de muntanya i els valors que l’envolten, defugint així de les grans competicions. És per això que, mantenint el punt d’emoció que comporta una cursa, volem alhora incentivar la participació d’esquiadores i esquiadors de tots els nivells, traient importància a les classificacions i premiant la participació:

 • Fomentem la participació en parelles femenines, masculines i mixtes.
 • Establim una única classificació d’edat fomentant així les parelles amb edats diverses.
 • El pòdium de les classificacions i lliurament de premis és simbòlic.
 • Es realitza un sorteig de material entre tots els participants.

Inscripció

Inscripcions obertes fins al 28 de febrer

Preus:

 • Inscripció a la cursa: 30 €
  • Inclou:
   • Drets de participació
   • Cremallera Queralbs - Núria
   • Sorteig de material
   • Esmorzar i dinar
 • Acompanyants: 12 €
  • Inclou: esmorzar i dinar
  • Els acompanyants hauran d’adquirir el bitllet del Cremallera de Núria online, al web  https://www.valldenuria.cat
Inscripció

Recorregut

La cursa consisteix en el recorregut clàssic del Santuari de Núria fins al cim del Puigmal per la canal de l’Embut.  El descens segueix el mateix recorregut de pujada, si bé pot variar en funció de l’estat de la neu.

Recorregut

Horari

 • 07.30 h Recollida del bitllet del Cremallera a l'estació de Queralbs per pujar al tren de les 7:46.
 • 08.05 h Esmorzar i lliurament de dorsals a les instal·lacions de Núria.
 • 08.30 h Reunió informativa
 • 09.00 h Control del material de seguretat
 • 09.30 h Sortida de la cursa
 • 12.30 h Retirada del control del Puigmal
 • 13.30 h Dinar de cloenda a peu dret, classificacions i sorteig de material
Horari

Reglament

 1. La cursa serà per equips de dues persones, organitzades en equips femenins, masculins o mixtos, en una única categoria d’edat.
 2. L’ordre de classificació es farà donant com a guanyador l’equip de cada categoria que faci el recorregut complet (pujada i baixada) en menys temps i a continuació els altres equips que acabin la prova.
 3. En tractar-se d’una cursa popular, les classificacions per categories seran simbòliques i se celebrarà un sorteig de material amb el número de dorsal per a tots els corredors. Tot i això, es lliurarà un reconeixement als 3 primers equips classificats de cada categoria, així com a les corredores i corredors més joves i més grans.
 4. Els participants hauran de tenir com a mínim 15 anys d'edat. Els que no tinguin 18 anys en el moment de celebrar la cursa, hauran de presentar un permís signat pel pare, mare o tutor.
 5. L'equip de seguretat obligatori ha d'estar compost, com a mínim, per: motxilla, DVA (Detector de Víctimes d’Allaus, en posició d’emissió i adossat al cos durant tota la cursa), pala i sonda, grampons, ganivetes, casc, manta tèrmica, ulleres de sol i equip d'abrigar hivernal. Es recomana addicionalment portar piolet i xiulet.
 6. Tots els participants hauran d'estar en possessió de la llicència federativa de la FEEC, amb la modalitat “D”. En cas de no disposar d'assegurança, es podrà adquirir una assegurança temporal en el moment de fer la inscripció.
 7. En cas de manca de neu l’organització podrà optar per suspendre la cursa o bé adaptar el recorregut en funció de les condicions, amb la possibilitat de variar el recorregut o adaptant trams a peu.
 8. Hi haurà un control de pas al cim del Puigmal, o allà on l’organització designi en cas de mal temps, motiu pel qual també podrà suspendre la cursa.
 9. El Centre Excursionista de Terrassa no es fa responsable de cap accident que pugui afectar qualsevol dels participants, malgrat que vetllarà per evitar-los, ni dels danys que aquests puguin ocasionar als altres.
 10. Malgrat que és una cursa, entenem que ha de prevaler, en cas d’incident o accident, l’ajut i la solidaritat entre els participants, siguin de l’equip que siguin. Així mateix, s’espera dels participants el respecte a la resta de persones que es trobin a la muntanya, siguin participants o no.
 11. Queda ben entès que els participants, pel fet de participar en la prova, accepten aquest reglament i les disposicions d'emergència que pugui determinar l'organització.

Galeria d'imatges de la 48a edició

Aquí

Activitats relacionades

Actualitat

22/04/2024

Projecte REFERENTS

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies