Circular al Carlit

El pic més alt dels Pirineus Orientals, el Carlit, ofereix un panorama excepcional. La seva ascensió per l'estany de Lanós és menys freqüentada i coneguda que la que surt del llac de les Bulloses. Per la via que proposem, la de l'estany de Lanós, podreu admirar els estanys de Font-Viva, dels Forats i especialment l’immens Lanós, el llac més gran dels Pirineus.

Durant el camí trobarem algunes dificultas: un pas de IIIr grau i la petita aresta/cresta que seguirem en algún moment, a banda, per descomptat, deel desnivell que cal superar i la considerable longitud d’aquesta caminada. També cal para compte amb l’última part del descens, bastant dret, a la zona del pedregar.

Itinerari

Des de l'aparcament, situat a 1730 m, anem a la dreta a cercar un corriol senyalitzat que creua el riu Lanós i va pujant suaument per una pineda amb alguna cascada. El camí continua per la dreta i va pujant fent ziga-zagues.

Arribem a un refugi, la cabana de San Joan, a 2045 m, i anem seguint el camí principal fins arribar a un altre refugi, la Maison des Ingenieurs, a  2130 m. Es tracta d'intal.lacions de l'época de la construcció de la presa.

Continuem pujant fins a trobar el camí que prové de Lanóa, 2 h aproximadament, i ja va directe fins al cim del Carlit, que el veiem al fons amb la inconfusible figura negra. Anem pujant passant per l´estany dels Forats.

A partir d'aquí seguirem unes fites, passant pel mateix desaigua de l'estany i, per zona de prats herbosos i travessant petits rius, superem una suau pujada fins al coll que ens planta a la mateixa aresta. Hi accedirem per un sistema de terrasses amb herba i un flanqueig horitzontal per una petita tartera.

En el punt més esmolat de la cresta hi trobem una llastra amb un pas aeri (III) on hi posarem una corda per assegurar-nos. La resta de dificultats es van evitant per l'esquerra, cercant unes grades fàcils de pujar.

Continuarem per la dreta del fil de l'aresta. Una canal amb petits trams rocosos ens torna al fil de l'aresta i canviem l'orientació cap al SE per continuar pujant. Passarem per dues cotes que coincideixen amb el camí de baixada i arribarem al cim del Carlit, de 2921 m, després de 4.30 h de marxa, aproximadament.

El descens el farem per una tartera dreta i vertiginosa que va fent ziga-zagues fins a trobar l´estany dels Forats, però seguirem el GR que passa per una petita presa i anar va baixant al costat del riu fins trobar la presa de Lanós. Continuarem pel GR, que va fent per sobre de la vall pel cantó contrari al que hem pujat de bon matí.

Passem per sobre l'estany i deixem el GR per baixar per un corriol que conecta amb el camí de Font Viva i que va baixant fins arribar a l'aparcament.

Detalls de l'activitat

  • Zona: Alta Cerdanya, Pirineus Orientals
  • Accés: Coll de Porta-Pimorent, presa el Passet fins al final de la carretera
  • Desnivell: 1380 m
  • Recorregut: 19.6 km
  • Durada: entre 8.30 i 9 h aproximadament

Activitats relacionades

Actualitat

22/04/2024

Projecte REFERENTS

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies