Pic de Sacroux 2.671 m

Si no et funciona l'enllaç a la inscripció, apuntat mitjançant aquest enllaç: https://ceterrassa.playoffinformatica.com/activitat/616/Col-lectives-d-alta-muntanya-Pic-de-Sacroux/

 

El Pic de Sacroux, situat al Pirineu Central, pertany a la serralada fronterera que separa el Pirineu Aragonès amb l’ Occità, just al nord de la confluència de les valls de Remuñe i Benás.
El Sacroux té una modesta alçada respecte els seus companys d’aresta, però gaudeix d’unes vistes espectaculars de la cara nord del massís de la Maladeta i de la vall de l’alta Garona ja en territori Francès.
És un cim poc freqüentat i solitari, potser per la proximitat dels altius cims de les dues serralades més prominents del Pirineu, La Maladeta i el Posets, la qual cosa sempre és d’agrair.

Itinerari

Aparcarem els cotxes al final de la carretera que surt de Benasque i que precisament l’aresta a la qual ens dirigim impedeix que segueixi, com a mínim fins que no facin el preuat túnel que uneixi Benasque i Bagneres de Luchon.


Sortirem des de una alçada de 1800mts, enfilant-nos fent ziga zaga fins a deixar la zona boscosa per arribar a una zona més planera. Superats els 2000mts, deixarem ja l’arbrat i seguirem el camí S-33 en direcció nord, deixant a l’esquerra el camí que ens portaria al Puerto Vello, magnifica ruta que ens porta a la vall de Lis.


Seguirem direcció nord, on anirem agafant alçada a poc a poc, vorejant els llacs de Gorgutes. Un cop passat l’últim llac, la cosa es comença a enfilar de manera més clara, sempre flanquejant l’aresta fronterera per la seva cara sud i direcció oest, fins a la base de la piràmide cimera, una pala d’uns 45º aproximadament.


En aquest punt, i en funció de l’estat de la neu, decidirem si seguim amb esquis als peus, els carreguem a l’esquena preveient una possible baixada o be els aparquem.


Sigui com sigui, iniciarem la ultima ascensió que ens portarà al cim.

Detalls de l'activitat

Les col·lectives d’esquí de muntanya que organitzem des de el Centre Excursionista de Terrassa són sortides obertes a tothom, això si, amb un mínim nivell d’esquí i forma física.


Donem per benentès que cadascú és conscient de les seves capacitats doncs qui vol afrontar una sortida d’aquest tipus segur que no és un neòfit de l’excursionisme. Tanmateix tots sabem que la il·lusió i la motivació de fer muntanya mou muntanyes, mai millor dit, i és per això, que de ben segur que tos els participants ens recolzarem els uns als altres de manera que tots podem arribar al Cim, perquè sempre n’hi ha un de més lent, però també més ràpid!!

 

La sortida està programada per el cap de setmana del 13 i 14 d’abril, però si tots els participants poden marxar divendres, intentaríem fer el cim dissabte.


Tota la informació de la logística i el material en parlarem a la reunió preparatòria, que farem el dimecres 10 d’abril de 2024 a les 20.00h ala sala de la SAM del Centre.


La dificultat de la sortida és fàcil +, amb un desnivell de 870mts i una distància d’anada i tornada d’uns 9 kms

Activitats relacionades

Actualitat

19/07/2024

Carta de la Junta

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies