Cova de la taverna i escalada esportiva a Margalef

Us proposem passar un cap de setmana d’AVENTURA, en majúscules!, al cor de la serra del Montsant. I quan la Piguetes diu que serà un cap de setmana d’aventura… preparem-nos, perquè ens espera una de grossa!

Ens demana que portem casc, i ens diu que ens portarà a escalar i a visitar una cova! I com ho farem això?

Dissabte 18 podrem gaudir d’una de les escoles d’escalada més importants del territori català. Farem un taller amb les nocions bàsiques per començar a escalar, coneixerem el material i els nusos que farem servir, escalarem vies esportives equipades de graus de dificultat IV, V i 6a. No patiu per la dificultat, és apte per a tots els públics i escalarem de manera segura i en top-rope (de segons, amb la corda ja posada)

Dissabte 19 ens endinsarem a la cova de la Taverna, per la que transcorre un torrent subterrani (també anomenat sistema). Si algun infant no se sent còmode a l’interior de la cova, ens quedarem jugant a la boca principal de la cova mentre la resta explora el seu recorregut.

Però... que no és segona pasqua dilluns dia 20? Sí, hem pensat en tot! Com que els nens i les nenes egarenques no tenen escola dilluns, aquelles famílies que es vulguin quedar un dia més podran fer una excursió per la zona i visitar altres indrets del parc natural, com ara la cova d’en Ximet o l’ermita de Sant Salvador.

Les activitats estan pensades per passar-hi el matí i dinar tots junts, a la tarda tindrem temps lliure per jugar, visitar el poble, etc.

Fitxa tècnica

 • Sortida: 10h al camí de Sant Salvador (Margalef) https://goo.gl/maps/RTT16W8gwdWLzMQp Aquest és el lloc on escalarem dissabte, es pot deixar el cotxe al voral de la mateixa carretera. si no hi hagués lloc: agafar la bifurcació de l’esquerra, que porta a una petita zona d’aparcament a 150m.
 • Dificultat: Es tracta d’una activitat tècnica, però adaptada a tots els nivells
 • Important: Tant adults com infants han de tenir la llicència/assegurança federativa (tipus C de la FEEC). En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal en fer la inscripció.
 • Transport: Cotxes particulars.
 • Material individual: Farmaciola, roba i calçat còmodes per a totes les activitats, esmorzar, dinar, aigua suficient per tot el dia.
 • Material individual específic escalada: Casc, arnés, peus de gat (qui en tingui, el centre excursionista facilitarà material per la resta).
 • Material individual específic espeleologia: casc, frontal. Jaqueta impermeable, roba de recanvi. (aconsellem roba vella, quedarem ben tacats de fang)
 • Material col·lectiu: A càrrec del centre excursionista
 • On dormir?: Aquí et deixem algunes opcions per dormir
  • Àrea d’acampada: Si vas amb tenda, furgoneta o caravana: https://www.campingmargalef.com/ (el Pont). Es tracta d’una zona d’acampada municipal, recordem que la pernocta és prohibida fora d’aquesta àrea. Preus: 2,50€ persona, 0,00€ infants fins a 10 anys, 6,00€ vehicle (inclou el muntatge d’una tenda), 2,50€ tenda
  • Refugi: https://refugimargalef.com/es/ Disposa d’habitacions de 4, 6 i 12 persones a partir de 16,50€/persona i nit.
 • Dades de contacte:
  • Vocals Maria Jose Cano, Conchi Pérez, Xavi Busom, Xavi Ruscalleda, Ariadna Simó, Guillem Villagrasa
  • Telèfon 699946914
  • Correu coneixermon@ce-terrassa.cat

Fotografies i altres

 

 

Activitats relacionades

Actualitat

22/04/2024

Projecte REFERENTS

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies