Coneixermon és una vocalia dedicada als més menuts de la casa: nens i nenes de 5 a 9 anys, acompanyats per un o més adults que se’n facin responsables.

L'objectiu d'aquestes sortides és fer conèixer als infants l'entorn natural tot gaudint de la natura i de la companyonia d'altres infants com ells. Que comencin a descobrir i estimar els valors que ens aporta la muntanya: l'esforç, la voluntat, la companyonia i el respecte cap als altres i cap al món que ens envolta.

Farem sortides amb raquetes de neu, amb bicicleta, amb caiac, caminant, escalant… tot s’hi val a l’hora de descobrir i experimentar. I, com que la natura no s’acaba damunt la terra, també ens endinsarem dins de coves i avencs. Les sortides són d’un dia, un cop al mes, dissabte o diumenge.

Calendari

Temporada 2024

  • 14 gener: Montserrat
  • 18 febrer: sortida a la neu amb raquetes i esquís
  • 10 març: pugem dalt d'un cim?
  • 21 abril: sortida amb bici per la via Nicolau
  • 18-19 maig: escalada i espeleologia a Margalef
  • 15-16 juny: anem amb kaiak
  • 13-14 Juliol: bivac a Sant Llorenç del Munt a la balma de l’Espluga

Històric

Infantil i Juvenil

Coneixermon

En bici o a peu per la Via del Nicolau

En bici o a peu per la Via del Nicolau

Sabem que alguns de vosaltres teniu ganes d’anar en bicicleta, i la Piguetes ens ha parlat d’una antiga via de ferrocarril que enllaçava les poblacions de Guardiola de Berguedà, Bagà i l’ermita de Sant Joan de l’Avellanet: la Via del Nicolau. Aquesta antiga via, restaurada i convertida en camí, es pot fer tant a peu com en bicicleta. Es tracta d’un recorregut linea de 6 km (anar i tornar 12 km) amb tan sols 265 m de desnivell acumulat que ens permet fer una sortida mixta en què tots aquells que volgueu podreu anar en bicicleta i els que no podreu anar a peu, ho farem plegats! El punt d'inici de la ruta és el monestir de Sant Llorenç, a Guardiola del Berguedà, que ha estat restaurat i es pot visitar. Baixarem per un caminet que ens porta al traçat de la Via Nicolau, on seguirem en suau pujada passant per Bagà i fins a arribar a l’ecomuseu de Sant Joan de l’Avellanet. El desnivell és escàs i al llarg del recorregut anem alternant trams de sender, pista de terra i pista asfaltada. La tornada la farem pel mateix camí, ara en suau baixada. Context històric: La Via del Nicolau fou construïda a principis del segle XX (1914-1916) per tal de transportar fusta des de Gisclareny fins a Guardiola de Berguedà. El seu promotor fou Tomàs Nicolau i Prieto, propietari de la serradora de Berga, que en va tenir la concessió fins a mitjans dels anys 30. Posteriorment va caure en desús i la infraestructura es va anar deteriorant. L'any 2009 el camí fou restaurat amb finalitats turístiques. Gràcies a aquesta restauració, avui en dia senderistes i ciclistes poden gaudir d'aquest camí que recorre la vall del riu Bastareny i que uneix Sant Joan de l'Avellanet i el monestir de Sant Llorenç prop Bagà a Guardiola de Berguedà. El gran atractiu de la ruta són els diversos túnels i ponts que hi ha, entre els que destaca la passarel·la del Nicolau, un pont penjant de més de 35 m de longitud que segur que deixarà bocabadats als més petits de la família.

Diumenge, 21 d'abril de 2024

Infantil i Juvenil

Coneixermon

Cova de la taverna i escalada esportiva a Margalef

Cova de la taverna i escalada esportiva a Margalef

Us proposem passar un cap de setmana d’AVENTURA, en majúscules!, al cor de la serra del Montsant. I quan la Piguetes diu que serà un cap de setmana d’aventura… preparem-nos, perquè ens espera una de grossa!Ens demana que portem casc, i ens diu que ens portarà a escalar i a visitar una cova! I com ho farem això?Dissabte 18 podrem gaudir d’una de les escoles d’escalada més importants del territori català. Farem un taller amb les nocions bàsiques per començar a escalar, coneixerem el material i els nusos que farem servir, escalarem vies esportives equipades de graus de dificultat IV, V i 6a. No patiu per la dificultat, és apte per a tots els públics i escalarem de manera segura i en top-rope (de segons, amb la corda ja posada)Dissabte 19 ens endinsarem a la cova de la Taverna, per la que transcorre un torrent subterrani (també anomenat sistema). Si algun infant no se sent còmode a l’interior de la cova, ens quedarem jugant a la boca principal de la cova mentre la resta explora el seu recorregut.Però... que no és segona pasqua dilluns dia 20? Sí, hem pensat en tot! Com que els nens i les nenes egarenques no tenen escola dilluns, aquelles famílies que es vulguin quedar un dia més podran fer una excursió per la zona i visitar altres indrets del parc natural, com ara la cova d’en Ximet o l’ermita de Sant Salvador.Les activitats estan pensades per passar-hi el matí i dinar tots junts, a la tarda tindrem temps lliure per jugar, visitar el poble, etc.

18 i 19 de maig de 2024

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies