Prenadalenca a la vall d'Horta

La Vall d’Horta passa per diferents masies situades a banda i banda de la seva riera, que neix a la font de Llor i s’uneix al riu Ripoll just al principi de la vall. Les masies que es troben durant el seu recorregut són de la Roca (havia tingut un molí fariner, una teuleria, les Oliveres, la Muntada (escola de natura i les vinyes de 5 Quarteres), el Marquet de les Roques i, també, diverses cases més actuals com Can Ton o el Rossinyol. Més amunt cap al final de la vall hi ha can Brossa (antic restaurant i avui dia un espai de meditació i relaxació), el Romeu (senyorial, amb la seva casa de masovers i actual es lloga per estades vocacionals), la Pregona o el mas d’Agramunt ja pujant al castell de Pera. (és un dels miradors de la vall).

La presencia de tants masos en una vall tant petita, és a causa de l'aigua. La vall d’Horta s’anomena així perquè antigament era una vall molt fèrtil amb aigua abundant provinent del torrent de la font de Llor i del torrent de Pregona, i permetia que totes aquestes masies poguessin cultivar horts, és a dir, el cultiu de regadiu estava estés al llarg de la vall gràcies a un sistema de rescloses, canals de reg i basses.

Ruta prevista

Farem un  bonic recorregut per les seves masies, vinyes, forn de pega, el Marquet de les Roques, la font de Llor i el seu entorn natural.

Detalls de l'activitat

  • Hora i lloc de trobada: a les 8.00h                       devant la Fact Centre Cultural – com sempre –
  • Tipus: sortida matinal
  • Recorregut. 6 km
  • Dificultat: baixa
  • Desplaçament: en cotxes particulars. (despeses a compartir)
  • Places limitades: 25 participants.
  • Inscripcions: al formulari adjunt o a Secretaria (horari de 18.00 a 20.30 h), data límit 10/12/23. L’organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d’exhaurir-se les places dels cotxes.
  • Cal tenir la llicència federativa per participar en l’activitat, o contractar l’assegurança temporal en cas contrari.
  • Cal portar: beguda, càmara de fotos i pals per caminar –opcional
  • Aquesta vegada, com ja es tradicional, esmorzarem de forquilla a Sant Llorenç Savall.

Activitats relacionades

Actualitat

19/07/2024

Carta de la Junta

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies