L’anella Verda De Terrassa

En aquesta ocasió aprofitarem per fer un tram del camí dels Monjos per la part oriental-central i força elevada de la Serra de Galliners, al coll de la Creueta. Aproximadament, el total de temps en fer la ruta serà de 3 hores

Aquest itinerari és força fàcil i discórre per una pista ampla i amb poc desnivell. Va des del barri de Can Parellada de Terrassa fins l’esmentat coll de la Creueta, on gaudim d’unes vistes del Vallès espectaculars. La tornada serà pel mateix camí. El camí és part del sender de petit recorregut PR-C 32 i forma part del corredor biològic i Via Verda entre Sant Llorenç del Munt i Collserola.

La vegetació principal és la roureda de roure martinenc, però amb altres elements vegetals destacats com el curraià blanc. Pel que fa als ocells hi podem destacar el Picot verd, la Mallerenga cuallarga i la Cotxa fumada, el Corb i altres ocells típics dels entorns mediterranis. Evidentment, en les diferents èpoques de l’any segurament podríem gaudir de l’albirament de diverses espècies d’ocells, com per exemple a l’estiu l’abellerol...o el
mosquiter pàl·lid...

En ser un lloc alt i entre camps podrem gaudir potser dels estols d’ocells migradors com els tudons i potser ja de l’arribada d’alguns hivernants com el pinsà...gafarró i pit-roig.

Com a tònica habitual podrem observar el conill de bosc i potser els rastres dels habituals mamífers com el senglar...

Tot plegat arribem a un indret per al descans i amb l’observació de diverses espècies de plantes que segueixen al sota-bosc de l’associació Buxo sempervirentis-Quercetum pubescentis. Conegut com el Bosc Fosc, prop de Sant Quirze del Vallès, per la vegetació de sotabosc. També passarem per la font dels Caçadors i l’anomenat Pujol blanc.

En definitiva, un itinerari per descobrir fent part del camí del Monjos, per etapes.

Les notes de preparació de la sortida són en part extretes del llibre de n'Antoni Comellas i n'Àngel M. Hernández, “22 Itineraris de natura pels voltants de Terrassa”

 

Itinerari

1- Can Parellada
2- Pi gros del camí
3- Entroncament del camí del Mig
4- Pujol blanc
5- Coll de la Creueta-Font dels caçadors
6- Can Ponsic
7- Camí dels Monjos Can Parellada

Detalls de l'activitat

  • Lloc de trobada: barri de can Parellada al creuament del carrer de Líbia amb el carrer de Tuníssia (inici tram del Camí dels Monjos)
  • Dificultat : Mitjana
  • Hora proposada de sortida a les 08.30h
  • Hora prevista aproximada de tornada a les 13.00 h

Més detalls i horaris possibles canvis d’horari al blog: https://ocellsceterrassa.wordpress.com/ a l’apartat de properes activitats

Inscripció

Inscripcions al web d'Adenc

https://adenc.cat/calendari/sortida-dornitologia-a-la-serra-de-galliners/

Les inscripcions són a l'Adenc ja que els diners recaptats de la sortida van destinats a la defensa ambiental tramesa per la Plataforma Tu ets entorns Terrassa!

Activitats relacionades

Actualitat

22/04/2024

Projecte REFERENTS

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies