Bosc de ribera de la Riera del Gai, Moià

Sortida al Moianès, a la riera del Gai, per veure-hi el Lliri de neu, Fadrins, Llàgrimes de Sant Josep, o Viola d’hivern que són els noms populars amb els que es coneix el Galanthus nivalis. Aquesta planta pertany a la família de les Amaril·liacies, com els narcisos i altres plantes bulboses. La trobarem en prats propers a la riera del Gai, a les clarianes que trobarem pròximes al bosc de ribera. Floreix a vegades en grups de plantes bastant nombrosos i en aquesta època de l'any quan els arbres de ribera no tenen fulles i deixen passar suficient llum del sol per què pugui florir aquest petit lliri.

Seguirem pujant per la riera fins a la font de la Gargota tot observant la vegetació de ribera que aquí està formada per uns pollancres molt grossos i també veurem bastants avellaners, algun auró i, potser, també algun freixe, tot i que sense fulles no són fàcils d’identificar. Després desfarem el camí fins als cotxes. 

Detalls de la sortida

  • Ens trobarem a les 8.00 h devant de la Fact Cultural (Centre Cultural)
  • El desplaçament serà amb cotxes particulars. Com que la sortida es a prop de Moià cal preveure una hora d’anada i una altra de tornada. L’hora d’arribada a Terrassa pot ser més tard de les 14 h
  • Dificultat: Fàcil
  • Temps de caminada: 3 hores aproximadament
  • Recorregut de 8 km. Amb 30 metres de desnivell
  • Inscripcions fins el divendres dia 10 Secretaria o bé al formulari adjunt
  • Es recorda que les sortides oficials del Centre, són gratuïtes pels socis. En cas de voler participar a la sortida i no ser soci caldrà abonar la inscripció de soci provador (10 €)
  • També cal estar en possessió de l'assegurança de muntanya. En cas que no la tingueu, heu de fer una assegurança temporal d'un dia.

Activitats relacionades

Actualitat

19/07/2024

Carta de la Junta

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies