Rafa Pino, fotògraf de la transició

Fotografies que ens porten al passat, un passat per a alguns recent i per a altres desconegut. Amb aquestes Imatges volem refrescar la memòria i no arribar a oblidar. Per això hi són aquestes fotografies, que són una crònica de la història de la nostra ciutat.

Tenim la sort de comptar amb la fotografia de Rafa Pino, un dels grans històrics de la nostra ciutat. Aquestes fotos ens mostren la història fotogràfica de la Transició, els primers mítings, les primeres manifestacions, les primeres visites de líders històrics de la lluita per la democràcia: Rafael Alberti, Santiago Carrillo, El Guti,... i, sobretot, la lluita, el dia a dia dels treballadors de la ciutat, la resistència a les vagues per recuperar els drets perduts després de molts anys de llarga dictadura.

Amb aquesta exposició volem recordar també totes les dones que van lluitar per la democràcia, entre elles la seva companya -Cati Moreno-, una gran lluitadora que va estar a primera línia al carrer per defensar la llibertat de tots.

Aquestes fotos ens mostren el relat d'una època, la nostra història, i hauria de ser un orgull per la nostra ciutat comptar amb un fotògraf que va saber reflectir tan bé els moments històrics de la Transició.

La ciutat de Terrassa ha de reconèixer aquest gran fotògraf, com ha fet amb altres personatges, ja que els seus documents són una crònica inigualable.

Inauguració

Dimecres, 2 de novembre a les 19.30 h

Galeria d'imatges

Rafa Pino, fotògraf de la transició

Activitats relacionades

Actualitat

19/07/2024

Carta de la Junta

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies