L'Anella Verda de Terrassa, font de la Bardissa i el Llac Petit

Sortida conjunta amb l'ADENC.

Aquest itinerari discórrer per la zona nord de Terrassa, en què hi podrem veure una àmplia perspectiva del parc Agro-forestal o Anella verda. Entre masies i camps ens anirem enfilant fins a Can Carbonell per distingir entre altres la multitud de plantes de marge i ocells associats.

Podem observar molts dels ocells de territoris oberts, en què destaquen per ser darrerament notícia a causa de la pèrdua de fauna de fins al 30% d’aquests ambients.

Potser les grans infraestructures com l’autovia B-40 hi ha tingut molt a veure, en la fragmentació i resta d’espais en què abans per exemple s’hi podien veure grans estols de moixons com el pinsà o titella. En altres èpoques de l’any hi ha multitud d’avifauna i insectes, a causa de les plantes ruderals que creixen al marges i erms de la zona.

Ens endinsarem poc a poc dins el bosc amb alzines, pins i roures prop de la serra de Can Bogunyà i de graves sorrenques per anar pujant cap al pantà de Can Bogunyà o Llac petit albirant ocells propis de la zona, esperant la primavera, que com darrerament passa s’avança...

Itinerari

L’itinerari de la sortida és extret en part del llibre d’En Antoni Comellas i En Àngel M. Hernández,  “22 Itineraris de natura pels voltants de Terrassa”

  • Lloc de trobada: a Terrassa, estació dels FGC Nacions Unides
  • Inici del Camí vell de Can Carbonell
  • Riera del Palau – Parc Audiovisual de Catalunya
  • Font de la Bardissa
  • Llac petit nord

Detalls de l'activitat

  • Total recorregut anada i tornada: 3h 20min
  • Hora proposada de sortida a les 08.30 h
  • Hora prevista aproximada de tornada a l’estació a les 13.00 h
  • Dificultat : Baixa

 

Les inscripcions són directament a la web de l'Adenc ja que els diners recaptats de la sortida van destinats a la defensa ambiental tramesa per la Plataforma Tu ets entorns Terrassa!

https://adenc.cat/calendari/sortida-dornitologia-a-lanella-verda-de-terrassa/

Més detalls i horaris possibles canvis d’horari al blog: https://ocellsceterrassa.wordpress.com/ a l’apartat de properes activitats.

Fotografia d'En Joaquim Pérez

Activitats relacionades

Actualitat

9/07/2024

Nou conveni per a la publicació del fons de llibres de registre d'escalada del Parc Natural

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies