Espai Natural del riu Llobregat (Bunyola-Carrabiners-Semàfor)

L’itinerari passa pel costat de camps de conreu i canals plens de vida. No és difícil descobrir algun martinet blanc entre les canyes o algun blauet volant sobre l’aigua.  A la platja hi ha llacunes litorals amb vegetació adaptada a la forta salinitat i una interessant fauna ornitològica. Potser trobarem alguna sorpresa en forma d’orquídea. Al mar podem observar aus marines, com mascarells, gavines corses, baladrigues..., i amb molta sort algun cetaci.
Als edificis dels Carrabiners i del Semàfor augmenten les possibilitats de trobar rèptils com sargantanes, dragons.

Fitxa tècnica

  • Hora: 8:00 h
  • Lloc de trobada: LaFact Centre Cultural (Terrassa)
  • Tipus: sortida matinal
  • Desplaçament: cotxes particulars
  • Dificultat: fàcil
  • Distància: 5 kms
  • Places limitades: 25 participants
  • Cal portar: esmorzar, beguda, càmera de fotos, prismàtics, i pals per caminar (opcional).

Inscripcions: al formulari adjunt o a Secretaria (de 18.00 a 20.30 h).

Data límit: 8/05/24 (dijous)

Ruta

Sortirem de la porta dels Espais Naturals del Riu, cap el mirador del Tet i estany, seguirem per el canal de la Bunyola – que recull  les aigües pluvials i de drenatge d’aquesta zona del Prat, la torre de la Bunyola, - és un mirador fantàstic  des d’on podem observar  les platges de ca l’Arana. A la torre, a més d’observar la fauna, podem entretenir-nos a contemplar la plana deltaica amb els aiguamolls, les pinedes i els camps de conreu o gaudir de mirar el mar Mediterrani. I finalment, arribarem als edificis dels  Carrabiners i al Semàfor, és un passeig entre jonqueres i espartinars, amb petites basses. La pujada a l’edifici ens regala una de les millors panoràmiques de la platja, de la pineda de la Ricarda, de la llacuna de la Magarola, de la vegetació de maresma i de la plana en general. Avui veurem un altre tipus de vegetació.

Contacte

 Membres de la secció. Informació Maica. 619.530.106

Activitats relacionades

Actualitat

19/07/2024

Carta de la Junta

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies