El canyet de Manresa

Dins la pèrdua de biodiversitat general i segons la nova llei europea
#restorenature, es volen promoure petites accions, en llocs diversos, en què amb poca cosa es poden restablir petits hàbitats per recuperar-ne la biodiversitat.

Dins el pla estratègic del grup es fa esment de voler donar suport per renaturalitzar llocs a Terrassa com per exemple el Parc de Vallparadís o d’altres espais municipals.

El grup d'ornitologia vol col·laborar i compartir experiències en el treball de
camp, en aquest cas amb l'entitat ATAU (Associació Terrassenca d’Agroecologia Urbana), en què hi té diverses parcel·les en què hi ha cultius ecològics.

El què es pretén és fer educació ambiental en aquests espais i com es pot atraure biodiversitat en els seus horts ecològics. En concret com en un espai de secà,  amb quines mesures es poden atraure espècies beneficioses pels conreus.

Enguany tancarem la temporada de sortides de primavera-estiu visitant la finca del Canyet a l’Anella Verda de Manresa. Es tracta d’una finca de propietat municipal (fou l’antic canyet on s’hi tractaven les restes del bestiar fins a mitjans del segle XX) que es va cedir en custòdia a l’entitat Bages Biodiversitat per a efectuar-hi actuacions de foment de la biodiversitat.

Des de l’any 2020 que s’hi efectuen diverses actuacions per afavorir que les amenaçades espècies de tot tipus del secà del Pla de Bages trobin refugi i aliment. Acompanyats de membres de l’entitat coneixerem què s’hi ha fet fins ara i quins han estat els resultats d’un projecte encara en marxa.

Per completar la sortida farem un petit itinerari pels voltants de la finca o hi trobem camps de conreu de secà, vinyes, bosquines de pins i horts que ens permetran fer-hi bones observacions. Per acabar, qui vulgui, es pot afegir al sopar que farem en un proper restaurant de la comarca. Confirmar abans!

Detalls de l'activitat

  • Hora de sortida: 18 h a la Rambleta del Pare Alegre (al costat de l'Hotel Don Candido).
  • Dificultat: Baixa però cal tenir en compte la calor
  • Cal portar prismàtics, calçat adequat, i aigua abundant.
  • Disposem de guies d’ocells per anar explicant cada espècie.
  • El desplaçament es fa amb cotxes particulars. Es reparteixen les despeses.
  • Inscripcions: del 25/06 al 05/07 a la secretaria del CET o al formulari adjunt.
  • Preu: 4€
  • Preu del sopar apart (a determinar).
  • Cal estar en disposició de l’assegurança obligatòria, en cas de no tenir-ne, caldrà obtenir-la (2€ diaris). Consultar la modalitat de soci adquirida.
  • Més detalls i possibles canvis d’horari al blog: https://ocellsceterrassa.wordpress.com/ a l’apartat de Properes activitats.

Activitats relacionades

Actualitat

19/07/2024

Carta de la Junta

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies