Coll de Nargó

A més d’observar la flora pròpia d’aquest sector de la vall del Segre, la sortida ens permetrà visitar un dels museus més interessants de la zona, dedicats a les troballes de jaciments paleontològics, concretament de dinosaures. La visita al museu serà guiada pel geòleg Josep Peralba, un dels primers descobridors de nius d’ous de dinosaure i fundador del museu, que ha dedicat bona part de la seva vida professional a les tasques de descobriment, estudi, protecció i preservació dels jaciments. En aquest petit museu s’escenifica el període de finals del Cretaci, quan els dinosaures estaven escampats per tot el planeta. Així mateix, trobarem plafons explicatius de les principals hipòtesis de la seva extinció sobtada, entre les quals destaca les conseqüències de l’impacte d’un gran meteorit.

En acabar la visita anirem en cotxe fins a un dels jaciments més importants, situat als voltants de la localitat. Cal recordar que tota aquesta zona, que inclou els municipis de Coll de Nargó, Isona i Conca Dellà, és un dels llocs de referència mundial pel que fa al món de la paleontologia i més concretament, dels dinosaures. L’inici de les investigacions daten de l’any 1885. Malauradament, com molt bé ens explicarà en Josep Peralba, alguns dels jaciments han estat objecte d’espoliació i d’intents directes de destrucció.

En aquesta mateixa sortida també podrem visitar la interessant església romànica de Sant Climent de Coll de Nargó, edifici d’influència llombarda de nau única amb coberta de volta de canó. Així mateix, també podrem informar-nos i tenir una idea bàsica de la geologia d’una de les zones de més interès de tot el país pel que fa a la tectònica.

Detalls de l'activitat

 • Hora de sortida: 7.00 h la Factoria d’Arts (Rambla d’Egara)
 • Lloc de trobada a Coll de Nargó: aparcament de l’església de Sant Climent.
 • Hora de trobada a Coll de Nargó: entre les 9.00 i les 9.30 h.
 • Com arribar-hi: des de Terrassa cal anar cap a Manresa bé per la C-58 i després per la C-55 o bé per la C-16 (autopista). A Manresa, cal agafar l’eix transversal (C-25) fins a Calaf. Aquí cal agafar la carretera C-1412a fins a Pons, localitat on trobarem la carretera C-14 que va a la Seu d’Urgell ique hem de seguir fins arribar a Coll de Nargó. En arribar a aquest poble hem de girar a l’esquerra i agafar la carretera local L-511. Passat el poble, trobarem a mà esquerra l’església romànica de Sant Climent.
 • Observacions:
  • Tipus de sortida: tot el dia
  • Desplaçament: cotxes particulars. Obligatori especificar qui porta cotxe i qui no.
  • Places limitades: 25 participants. L’organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d’exhaurir-se les places als cotxes.
  • Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal en el moment de fer la inscripció.
 • Inscripcions: al formulari adjunt o a Secretaria (horari de 18.00 a 20.30h),
 • Data límit: 05/02/24 (dilluns)
 • Dinar: a) restaurant (qui vulgui) o bé b) de carmanyola.

Activitats relacionades

Actualitat

19/07/2024

Carta de la Junta

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies