Bosc de can Catà

El bosc de Can Catà es troba dins del Parc Natural de Collserola i pertany al terme municipal de Cerdanyola. Començarem estudiant la vegetació de ribera de la riera de Sant Cugat i farem referència als principals animals que hi viuen (hi ha un cartell al respecte). Passarem després sota l'aqüeducte de Can Canaletes i albirarem al mig d'un extens camp la capella de Santa Maria de les Feixes.

A continuació, ens endinsarem a través d'un camí planer (compte amb les bicicletes), al bosc mediterrani d'alzines, pins i roures. Passarem pel costat dels camps de Can Codina i al cap de mitja hora arribarem a Can Catà, una masia del segle XVIII, que es pot veure des del portal. Al davant s'accedeix al bosc de Can Catà, arranjat l'any 1912 per l'enginyer Leopold Gil Llopart, propietari de la finca. A més de l'esponerosa vegetació, amb arbres autòctons i exòtics, hi ha dues fonts: la font Vella o de Moisès i la font Nova, i diversos estanys, escalinates i elements decoratius.

Si per qualsevol circumstància aquell dia estigués tancat, aniríem a la font de Can Llores, un paratge botànicament molt interessant. Abans, però, visitaríem la capella romànica de Sant Iscle de les Feixes. A més de les plantes, durant el recorregut farem al·lusió als materials paleozoics (llicorelles) de la Serralada Litoral, aixecada durant l'orogènia herciniana.

Detalls des la sortida

  • Sortida: a les 8.00 h des de la FACT (Centre Cultural)
  • Desplaçament: amb cotxes particulars
  • Dificultat: fàcil
  • Temps de marxa: 3 hores
  • Recorregut: 7 km
  • Desnivell: 60 m
  • Inscripcions; fins al dia 1 de desembre, a Secretaria del CET o a través del formulari adjunt
  • Límit de participants: 24 places
  • Esmorzar col·lectiu a la terrassa del restaurant la Mar Chica (Cerdanyola). Preu: 7,5 euros (entrepà del dia, beguda i cafè)
  • Per participar en les sortides del Centre Excursionista de Terrassa cal estar en possessió de l'assegurança o contractar-ne una temporal en fer la inscripció

Activitats relacionades

Actualitat

19/07/2024

Carta de la Junta

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies