Andorra, el país dels Pirineus

Com cada any per aquestes dates farem la sortida de cap de setmana, com a cloenda de les activitats del curs 2022-2023 de la vocalia de Botànica de la secció de Ciències Naturals del CET. Aquesta vegada anirem a Andorra, el país dels Pirineus. Per gaudir de la natura, els paisatges, la flora i la fauna d’aquest petit país fronterer amb Catalunya.

Dissabte: parc natural de la vall de Sorteny

El parc natural de la Vall de Sorteny es troba ubicat a la parròquia d'Ordino i és un paradís botànic per als amants de la flora i la fauna. A més, compta amb rutes de diferents nivells de dificultat per tal que tothom pugui descobrir els secrets que s'hi amaguen. Entre les espècies de fauna que s'hi poden veure hi ha l'isard, la marta o el tritó pirinenc. Des del parc es pot ascendir a dos dels pics més alts del Principat; el pic de l'Estanyó (2.915 m) i el pic de la Serrera (2.913 m). A més, el parc disposa del refugi-borda de Sorteny, guardat tant a l'hivern com a l'estiu i amb servei de restauració. La presència de mineralitzacions de ferro i coure va permetre entre els segles XVII i XIX el desenvolupament d'explotacions mineres, concretament a la zona de la Serrera, a més de 2.000 metres d'altitud.

Diumenge: vall d’Incles

És un dels paratges naturals privilegiats que Andorra ofereix als excursionistes. Està situada entre els pobles del Tarter i Canillo, i la seva característica forma d'«U» ens indica el seu origen glaciar.

Oberta a l’inici, la vall permet copsar de primera mà la bellesa del paisatge subalpí i alpí a mida que ens hi anem endinsant. Veurem terrenys de pastura, bordes disperses que ens acompanyaran fins arribar al fons de la vall, al cor. Sempre envoltats d’una vegetació i una fauna abundant.

El mes de juny, és un dels millors moments per gaudir de la seva gran bellesa i atractiu paisatgístic.

Detalls de la sortida

  • Lloc trobada: Andorra (el Serrat)
  • Hora de trobada: 19 a 20 h (arribada esglaonada)
  • Desplaçament: amb cotxes particulars, despeses a compartir.
  • Places limitades: 25
  • Inscripcions: Sortida tancada. Places exhaurides

Atenció!

Ja s'han exhaurit les places per a aquesta sortida.

Sentim les molèsties que aquesta situació us pugui ocasionar

Activitats relacionades

Actualitat

22/04/2024

Projecte REFERENTS

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies