A la recerca pel Pela-roques

Aquesta sortida, la ja tradicional «Pela-roques», també és una commemoració de les primeres sortides del grup a finals de 2003, d'ara fa vint anys i des de llavors, s'han fet diverses sortides matinals d'hivern a indrets propers per veure aquest espectacular ocell.

Montserrat, Sant Miquel del Fai, el Montcau o l'Obac, són espais que hem visitat sovint, fins i tot repetidamen,t al llarg d'aquests anys amb sort diversa. La sortida consistirà en fer incursions a banda i banda del massís del Montcau i el coll d'Eres per les parts més assolellades i poder albirar, si tenim sort, el Pela-roques. Alhora és possible que podem gaudir d’altres espècies d’ocells rupícoles (Cercavores, Pardal de bardissa, Durbec, Tords o d'altres hivernants presents en aquesta estació de l’any a les codines i roquissars del Parc Natural de Sant Llorenç).

El Pela-roques (Tichodroma muraria), és un ocell de la família dels Tichodromidae que és nidificant als Pirineus i Prepirineus, tot i que de forma molt local i escassa. Migrador i hivernant regular, en baix nombre, en ambients rupícoles des del nivell del mar fins a l'alta muntanya, tot i que de forma localitzada. És doncs, ja amb els freds força permanents, que potser tindrem l'ocasió de veure'l. Us hi esperem!

Detalls de la sortida

  • Lloc de trobada : coll d'Estenalles, aparcament.
  • Hora proposada de sortida: a les 08.30 h
  • Hora prevista aproximada de tornada: a les 12.30-13.00h
  • Dificultat : mitjana, amb camins amples de pujada, però a voltes ens endisarem per corriols estrets per a poder albirar el Pela-roques. Primer hi ha una forta pujada des del coll d'Estenalles fins prop del Montcau.
  • Cal portar prismàtics, calçat adequat i aigua.
  • Disposem de guies d’ocells per anar explicant cada espècie.
  • Desplaçament amb cotxes particulars. Es reparteixen les despeses.
  • Inscripcions; del 04/12 al 15/12 a Secretaria del cet o al formulari adjunt.
  • Cal estar en possessió de l’assegurança obligatòria, en cas de no tenir-ne, caldrà obtenir una assegurança temporal (2€ diaris). Consultar la modalitat de soci adquirida.
  • Més detalls i horaris possibles canvis d’horari al blog: https://ocellsceterrassa.wordpress.com/ a l’apartat de properes activitats

Activitats relacionades

Actualitat

9/07/2024

Nou conveni per a la publicació del fons de llibres de registre d'escalada del Parc Natural

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies