L'Editorial Alpina fa 75 anys

Qui de nosaltres, muntanyencs, no ha fet servir mai un mapa de l’Editorial Alpina?

dijous, 04 de febrer del 2021

L'Editorial Alpina fa 75 anys

Qui de nosaltres, muntanyencs, no ha fet servir mai un mapa de l’Editorial Alpina? Durant molts anys era l’única eina que teníem per orientar-nos a la muntanya i és amb aquests mapes que hem après la toponímia de les nostres muntanyes, les nostres valls i les nostres masies. En definitiva, hem après a estimar el país.

75 anys més tard, Editorial Alpina continua al peu del canó i, en plena època digital, de GPS i de tracks, s’atreveixen a editar mapes en paper, que no depenen ni de la bateria ni de la cobertura ni dels satèl·lits de posicionament. I ho fan aplicant les bases cartogràfiques més modernes i les tècniques geogràfiques més actuals.

Per celebrar aquesta efemèride, els seu 75 anys, han reeditat el primer mapa que van fer: el de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Es va publicar l’any 1946 i va ser el primer d’una extensa col·lecció que ha cobert totes les àrees d’interès excursionista del nostre país, dels Pirineus i d’altres indrets de muntanya. I, com no podia ser d’altra manera, el Centre Excursionista de Terrassa ha col·laborat també en aquesta darrera edició.

Si el voleu consultar, està a la vostra disposició a la biblioteca del Centre Excursionista de Terrassa

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies