Salvem la vall de Canal Roya

dimecres, 03 de maig del 2023

Salvem la vall de Canal Roya

El dia 4 d'abril de 2014, el govern d'Aragó presidit pel PP va presentar el projecte per a la unió de les estacions d'esquí de Formigal, Astún i Candanchú a través de la vall de Canal Roya, al Pirineu d'Osca. Aleshores es cercava un finançament privat que no ha despertat l'interès de cap inversor ja que molt probablement aquest projecte que només els generaria pèrdues.

Actualment, el govern quadripartit d'Aragó presidit pel PSOE, ha reprès aquest projecte i cerca fons europeus per finançar-lo. Si es dugués a terme, aquesta estació d'esquí destruiria irreversiblement una vall de gran valor mediambiental, geològic i etnogràfic que compta amb una rica diversitat de fauna i de flora i que serveix de corredor ecològic entre les valls de Tena i del riu Aragón. També cal tenir present la seva geologia singular, pel seu passat glacial i volcànic i que compta amb un jaciment megalític poc estudiat.

Des del Centre Excursionista de Terrassa volem expressar la nostra disconformitat amb l'execució d'aquest projecte. La nostra raó de ser és la divulgació de la pràctica esportiva a la muntanya, però també la conservació de la natura i creiem que l'impacte irreversible que ocasionaria la construcció d'aquesta connexió entre estacions d'esquí és inassumible per un medi tan delicat com són les vall d'alta muntanya.

És per aquest motiu que ens adherim a la campanya «No destruyan el valle de Canal Roya por la unión de las estaciones de esquí» engegada per la Plataforma en Defensa de las Montañas de Aragón. I us convidem a tots a aportar el vostre gra de sorra en la conservació d'aquesta vall signant la següent petició:

 

Salvem la Canal Roya

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies