Projecte REFERENTS

dilluns, 22 d'abril del 2024

Projecte REFERENTS

Prohabitatge-Som Llar és una entitat sense ànim de lucre creada l’any 1999. El nostre objectiu és acompanyar processos d’apoderament i d’inclusió residencial de persones en situació d’exclusió residencial. Aquest treball el realitzem considerant l’habitatge com a element clau en els processos de recuperació personal, familiar, ciutadana i comunitària.​


DESFENT NUSOS és un projecte que ofereix suport integral a famílies i persones. Té l’objectiu de generar estratègies d’apoderament per facilitar l’abordatge de situacions de vulnerabilitat. Per fer-ho oferim ajuts, espais de suport emocional i capacitació.  
Un dels objectius d’aquest projecte és generar comunitat i xarxa que pugui facilitar espais d’inclusió, participació i col·laboració entre les persones. Per això, considerem imprescindible que les usuàries puguin participar de propostes que les puguin acompanyar a arrelar-se al territori.


Amb aquesta premissa, volem impulsar el projecte: REFERENTS. Aquest, pretén que la natura i l’esport siguin una eina per establir vincles sans entre els ciutadans i ciutadanes de Terrassa. És per això que creiem que el CET  pot esdevenir referent de natura i esport als infants i joves de l’entitat.

  • Objectius del projecte REFERENTS
    • Fomentar la xarxa entre les veïnes de Terrassa
    • Potenciar l’esport i l’oci en un entorn saludable

 

Metodologia

Terrassa gaudeix de parcs naturals i un entorn privilegiat per a poder aprofitar i gaudir d’un oci saludable. El contacte amb la natura propera és un element promotor de la salut, tant física com emocional. Així doncs, volem promoure l’esport en medi obert amb persones que ho tinguin incorporat en la seva rutina diària. D’aquesta manera, cada infant/jove participant dels programes de Prohabitatge, amb edat a partir dels 14 anys, podrà realitzar excursions acompanyat d’una persona adulta que esdevindrà el seu mentor/a REFERENT.
És important tenir en compte el perfil del referent. Cerquem persones empàtiques que vulguin compartir la seva activitat d’esport quotidiana amb un infant o jove. L’objectiu és acompanyar-los a adquirir hàbits saludables relacionats amb l’esport i esdevenir un altre espai segur i de confort per a totes les participants.

 

Què us proposem?

Que un soci/a del CET que practica regularment algun esport a l’aire lliure: bicicleta, córrer, caminar, entrenament físic, etc., incorpori a la seva rutina la participació d'un jove.
És important destacar que no ha de fer quelcom més ni ha de ser una activitat a més a més. Simplement que vulgui COMPARTIR la seva activitat. Creiem fermament que aquesta interacció pot tenir un impacte positiu en la vida de cadascun d’ells i elles, contribuint a millorar la seva salut física i mental, fomentant la inclusió social, millorant les habilitats socials, promovent valors positius i creant oportunitats de xarxa.
Per participar has de contactar amb l’Albert del CET i ell et donarà tota la informació que necessitis.

 

A quin jovent ens adrecem?

Joves d'edats compreses entre 14 i 18 anys que resideixen en habitatges de l’associació Prohabitatge. L'objectiu principal és que aquests joves, provinents de famílies en situació de vulnerabilitat, puguin compartir l'experiència d'aquesta activitat amb els socis del CET.


Son joves que actualment estan estudiant però que no tenen dins de les seves rutines l’esport o l’accés a la natura. En la majoria dels casos aquesta realitat és fruit de no disposar de referents en el seu entorn que promoguin o impulsar aquest tipus d’activitat.
En el procés de creixement d’aquests joves és clau disposar d’una xarxa de suport rica en oportunitats. El jovent que participa en els programes de Prohabitatge sovint no disposa d’aquesta xarxa que faciliti experiències que promoguin el seu desenvolupament en igualtat d’oportunitats.  

 

Participa!

T’animes? Vols participar d’aquesta aventura?
Que un soci/a del CET que practica regularment algun esport a l’aire lliure: bicicleta, córrer, caminar, entrenament físic, etc incorpori en la seva rutina un jove que participa en algun dels projectes de Prohabitatge. És important destacar que no ha de fer quelcom més ni ha de ser una activitat a més a més. Simplement que vulgui COMPARTIR la seva activitat.  
Per participar has de contactar amb l’Albert del CET i ell et donarà tota la informació que necessitis.

 

També pots fer la inscripció clicant aquí.

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies