III Milla modernista de Terrassa

En el marc de la fira modernista de Terrassa 2024, presentem la 3a edició de la Milla Modernista, un projecte amb la col•laboració del Centre Excursionista de Terrassa, el Consell Esportiu del Vallès Occidental, la Unió Atlètica de Terrassa i l’Ajuntament de Terrassa. Es tracta d'una cursa d’exhibició en la qual es representarà l’emblemàtica distància atlètica de principis de segle XX: La Milla.
La III Milla Modernista, tindrà lloc el dissabte 11 de maig de 2024 a les 9.45 h. Amb sortida i arribada al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, MNACTEC. La cursa, de caràcter popular i no competitiu, té com a objectiu fer una mirada al passat i representar les curses de l’època modernista, amb les seves vestimentes i l’equipament esportiu de les primeres proves atlètiques disputades al nostre territori. Un projecte per fomentar i dinamitzar l'esport a la fira modernista d’aquest 2024.


La inscripció a la cursa té un cost de 3 € per participant, que es destinaran a cobrir les despeses de l’organització i l’assegurança dels inscrits. Els participants seran premiats amb l’esmorzar un cop acabada la prova i es durà a terme un sorteig de material esportiu de diferents articles facilitats pels patrocinadors de l’esdeveniment.

Inscripció

 • Inscripció anticipada fins al 10 de maig. (màxim 200 dorsals)
 • 3€ per participant (inclou assegurança, esmorzar, i sorteig de material).

Inscripcions presencials en línia al formulari adjunt.

Detalls de la cursa

Horari

 • 9.15 h Entrega de dorsals
 • 9.45 h Inici de La Milla
 • 10.15 h Esmorzar participants i sorteig materials
 • 11.00 h Cloenda

Sortida i arribada: Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

Distància: 1.609 metres

Temps per realitzar la prova: 30 minuts

Reglament

 • La cursa és una recreació de l'època, de caràcter popular i no competitiva.
 • La classificació la determinarà un jurat de l'organització. Puntuarà la caracterització i indumentària  modernista dels participants.
 • S'atorgarà premi al 1r, 2n i 3r de categoria adults i de categoria menors de 16 anys.
 • Els responsables dels participants menors d'edat hauran de signar l'autorització de menors a la recollida del dorsal (9.15 h de dissabte 11 de maig al MNACTEC)
 • En el full d'inscripció, els participants podran acceptar o no l'ús de les imatges que es prendran amb finalitats de promoció de l'esport i de la fira modernista.

Itinerari

Sortida i arribada al Museu de la Ciència i de la tècnica de Catalunya, mNACTEC.


Sortida a les 9.45 h. Iniciem el recorregut Rambla amunt i farem mitja volta a l'esquerra a l'alçada de carrer Arquimedes. Continuarem Rambla avall fins al Parc dels Catalans a l'altura de carrer d'Antoninus Pius on farem mitja volta i tornarem Rambla amunt en direcció al mNACTEC per completar els 1609 metres.

Atenció!
Per participar a la milla cal anar caractaritzat d'època o bé portar elements característics del modernisme.

Activitats relacionades

Actualitat

22/04/2024

Projecte REFERENTS

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies