49a edició Núria Puigmal Núria

El Centre Excursionista de Terrassa organitza un any més, la clàssica cursa popular Núria – Puigmal – Núria, que arriba ja a la 49a edició. Aquesta cursa, emmarcada en el calendari de curses populars de la FEEC, té com a finalitat fomentar i divulgar la pràctica de l’esquí de muntanya i els valors que l’envolten, defugint així de les grans competicions.

És per això que, mantenint el punt d’emoció del què significa una cursa en parella, volem alhora incentivar la participació d’esquiadores i esquiadors de tots els nivells, restant importància a les classificacions i premiant la participació:

 • Fomentem la participació en parelles femenines, masculines i mixtes.
 • Establim una única classificació d’edat fomentant així les parelles amb edats diverses.
 • El pòdium de les classificacions i lliurament de premis és simbòlic.
 • Es realitza un sorteig de material entre tots els participants.

49a cursa popular d’esquí de muntanya Núria – Puigmal – Núria

Fitxa tècnica:

 • Organitza: Centre Excursionista de Terrassa
 • Data: 6 de març de 2022
 • Recorregut: 10 km
 • Desnivell: +/- 1.000 m
 • Punt de sortida i arribada: Instal·lacions de la Vall de Núria
 • Recorregut previst: Ruta normal del Puigmal des de Núria, per la canal de l’Embut.
 • Preu de la cursa pels corredors: 30 €. Inclou:
  • Dorsal
  • Cremallera d’anada i tornada
  • Esmorzar i dinar (a peu dret)
  • Premis i sorteig de material

Horari

07.30 Recollida del bitllet del Cremallera a l’estació de Queralbs per pujar amb el tren de les 7:52.

08.00 Esmorzar i lliurament de dorsals a les instal·lacions de Núria

08.30 Reunió informativa

09.00 Control del material de seguretat

09.30 Sortida de la cursa

12.30 Retirada del control del Puigmal

13.30 Dinar de cloenda a peu dret, classificacions i sorteig de material

* El retorn amb el cremallera es realitzarà segons l’horari assignat en el bitllet

Categories

La cursa està dirigida a la pràctica de l’esquí de muntanya, preferentment per parelles, encara que s’accepta la participació individual.

Les categories vindran donades per la composició dels equips segons el gènere:

 • Equips femenins
 • Equips masculins
 • Equips mixtos

En tractar-se d’una cursa popular, les classificacions seran simbòliques i no s’atorguen premis econòmics ni materials a cap de les categories, sinó que es realitzarà un sorteig entre tots els participants.

Es farà un reconeixement als participants més joves i més grans femení i masculí.

Inscripcions

 • Les inscripcions es podran formalitzar fins a l’2 de març i es podran fer tant a Secretaria del Centre, carrer de Sant Llorenç 10 de Terrassa, com al formulari adjunt.
 • Per als acompanyants dels corredors s’ofereix esmorzar i dinar al preu de 10€. S’hauran d’inscriure juntament amb els corredors. No inclou el cremallera.
 • Els acompanyants hauran d’adquirir el bitllet del Cremallera de Núria online, a través de la pàgina de Vall de Núria: https://www.valldenuria.cat

Informacions pràctiques

 • Els participants inscrits hauran d’acreditar-se a l’estació de Queralbs per recollir el bitllet del cremallera a partir de les 7:30h per pujar amb el tren de les 7:52.
 • La recollida del dorsal es farà a la Sala Sant Josep de Núria, a partir de les 8:00h on s’esmorzarà i es presentarà la cursa.
 • Hi haurà un control de pas al cim del Puigmal o allà on l’organització designi en cas de mal temps.
 • A les 12.30 h del migdia es retirarà el control del cim del Puigmal. L’equip escombra tancarà la cursa i vetllarà perquè cap participant quedi fora del recorregut.

Reglament

 1. La cursa serà per equips de dues persones, organitzades en equips femenins, masculins o mixtos, en una única categoria d’edat.
 2. L’ordre de classificació es farà donant com a guanyador l’equip de cada categoria que faci el recorregut complet (pujada i baixada) en menys temps i a continuació els altres equips que acabin la prova.
 3. En tractar-se d’una cursa popular, les classificacions per categories seran simbòliques i es celebrarà un sorteig de material amb el número de dorsal per a tots els corredors. Tot i això, es lliurarà un reconeixement als 3 primers equips classificats de cada categoria, així com a les corredores i corredors més joves i més grans.
 4. Els participants hauran de tenir com a mínim 15 anys d’edat. Els que no tinguin 18 anys en el moment de celebrar-se la cursa hauran de presentar un permís degudament signat pel pare, mare o tutor.
 5. L’equip de seguretat obligatori ha d’estar compost, com a mínim, per: motxilla, DVA (Detector de Víctimes d’Allaus, en posició d’emissió i adossat al cos durant tota la cursa), pala i sonda, grampons, ganivetes, casc, manta tèrmica, ulleres de sol i equip d’abrigar hivernal. Es recomana addicionalment portar piolet i xiulet.
 6. Tots els participants hauran d’estar en possessió de la tarja federativa de la FEEC, amb la modalitat “D”. En cas de no disposar d’assegurança, es podrà adquirir una assegurança temporal en el moment de fer la inscripció.
 7. En cas de manca de neu per la pràctica de l’esquí de muntanya l’organització adaptarà el recorregut en funció de les condicions, podent variar el recorregut o adaptant trams a peu.
 8. Hi haurà un control de pas al cim del Puigmal, o allà on l’organització designi en cas de mal temps, motiu pel què també podrà suspendre la cursa.
 9. El Centre Excursionista de Terrassa no es fa responsable de cap accident que pugui afectar qualsevol dels participants, malgrat vetllarà per evitar-los, ni dels danys que aquests puguin ocasionar als altres.
 10. Malgrat que és una cursa, entenem que ha de prevaler, en cas d’incident o accident, l’ajut i la solidaritat entre els participants, siguin de l’equip que siguin. Així mateix, s’espera dels participants el respecte a la resta de persones que es trobin a la muntanya, siguin participants o no.
 11. L’organització es reserva el dret a prendre les mesures que calguin per adaptar-se a les normatives i/o restriccions vigents en el moment de la cursa degudes a la pandèmia del COVID-19, incloent la cancel·lació de la cursa si és necessari. En cas de cancel·lació es retornarà l’import íntegre de la inscripció als participants que ja hagin formalitzat el pagament.
 12. Queda ben entès que els participants, pel fet de d’inscriure’s a la prova, accepten aquest reglament i les disposicions d’emergència que durant la mateixa pugui determinar l’organització.

Recorregut

Recorregut

Patrocina

Centre Excursioniste de TerrassaAjuntament de QueralbsFEECVall de Núia

Col·labora

Bonpreu EsclatCamarassaCamp BaseCasanovas CansaladersDecathlonEditorial AlpinaMooveSörraSports GràciaTecnimat

Galeria d'imatges

49a edició Núria Puigmal Núria

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies