El programa de sortides en bicicleta BiciCET - Bici de Temporada del Centre Excursionista de Terrassa, vol donar a conèixer diferents indrets de la nostra geografia a cop de pedal, en una època de l'any especialment bonica per ser visitats. Les sortides són aptes per a tots els públics amb un mínim de preparació. Si t’agrada anar amb bici, on el què importa és el grup i més per on passes que no pas a la velocitat en la que hi passes i ,perquè no, també un bon esmorzar, aquesta proposta t’interessa.

Si et convenç, has de tenir en compte que:

 • No fem reunions preparatòries. Els interessats s’inscriuen a la sortida directament a la web.
 • Per qüestions de logística es limita l’aforament a 20 persones + organitzadors.
 • Les rutes proposades són d’una mitjana de 40 km i 400 metres de desnivell. De dificultat mitjana. És a dir, rutes dissenyades preferentment per bicicletes no elèctriques. Tot i que tothom hi és benvingut, sempre que es respecti el ritme de la sortida.
 • Per a cada sortida es crea un grup de WhatsApp amb les persones inscrites, des d’on es donen les informacions necessàries per a cada sortida.
 • El lloc de trobada és a l’inici del recorregut, a l’hora i al punt indicat pels organitzadors, que s’envia a traves del grup de WhatsApp.
 • És obligatori estar federat/da. Ja sigui mitjançant la tarja federativa o una assegurança temporal que cal contractar en fer la inscripció.
 • Caldrà venir a cada sortida amb la bicicleta revisada de casa, amb un kit de reparació autosuficient, casc i aigua.

Calendari de properes sortides:

 • 10 de desembre: Ruta de la batalla: La torre de la Manresana.
 • 25 de febrer: Festival de murals.
 • 29 d'abril: Pirinexus litoral
 • 03 de juny: El Tren Pinxo de Banyoles.
 • 16 de setembre: Espelobici. Mines de Rocabruna.
 • 18 de novembre: Entre fagedes i volcans

Activitats de la vocalia

Alta Muntanya

BiciCET

Ruta de la Batalla i el Mercat de Calaf

Ruta de la Batalla i el Mercat de Calaf

Si bé l’època ideal per visitar l’Alta Segarra és a finals d’hivern, quan els ametllers comencen a despuntar les flors, o a la primavera, quan els camps de cereal juguen amb el vent, us proposem una pedalada pels voltants de Prats de Rei, resseguint una proposta magníficament documentada i senyalitzada pel Patronat de turisme de l’Anoia, per un dels indrets on es va viure un dels moments clau de la Guerra de Successió a casa nostra, i que mereixen una visita a qualsevol època de l’any. La Guerra de Successió, entre 1702 i 1715, va enfrontar en un conflicte bèl·lic les grans potències europees per la corona hispana. El bàndol austriacista format per Holanda, Anglaterra i l’Imperi Austríac va declarar la guerra al bàndol borbònic format per Espanya i França. Els austriacistes defensaven l’arxiduc Carles d’Àustria com a successor de la monarquia hispànica mentre que els borbònics apostaven pels drets de Felip V. A la Batalla dels Prats de Rei, entre setembre i desembre de 1711 es van enfrontar les tropes del mariscal Guido von Starhemberg, uns 22.000 soldats, i les tropes borbòniques del duc de Vendôme, uns 35.000 soldats. Les tropes austriacistes es van desplegar al sud est de la vila dels Prats de Rei amb la seu de l’estat major a La Manresana, mentre que les forces borbòniques ocuparen l’espai entre Calaf i Sant Martí de Sesgueioles cobrint el front nord oest. Després de quatre mesos d’una batalla de desgast, el 20 de desembre el mariscal Starhemberg va obligar a l’exèrcit borbònic a fugir cap a Lleida (per saber-ne més). De passada, aprofitant la benignitat de temperatura que estem vivint, ens arribarem a Calaf, en dia de mercat, on comprovarem que a causa dels perniciosos efectes del canvi climàtic, les condicions que inspiraren a Apel·les Mestres a escriure la llegenda sobre aquest fred i sorollós mercat avui han canviat ostensiblement, i a on amb qui li vingui de gust farem un esmorzar de forquilla per gaudir de la denominada “cuina de mercat”.

Dissabte, 10 de desembre de 2022

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies